Segerlös svit bröts när Stenkyrka vann mot Hangvar

Det var länge sedan Stenkyrka vann i division 4 Gotland herr i fotboll.

Stenkyrka IF vann mot Hangvar SK

Fotboll2024-08-07 21:04

Men i onsdagens match mot Hangvar på hemmaplan blev det till slut seger, efter fem raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 3-1 (2-0).

Hangvars tränare Tage Söderdahl:

- Med för många tongivande spelare borta så löser man inte en sådan match som den här. Felbeslut momenten innan målen en billig straff emot oss och en utebliven straff för oss. Det var bara de första 20 min som vi hade ett någorlunda spel.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Stenkyrka tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Adam Westfält.

Laget gjorde 2-0 i 38:e minuten, när Linus Johansson hittade rätt. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Axel Bolin träff och reducerade åt Hangvar. Mer än så blev det dock inte för Hangvar.

Men med fem minuter kvar att spela ökade Stenkyrka ledningen genom Linus Johansson på straff. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

I tabellen innebär det här att Stenkyrka nu ligger på sjunde plats. Hangvar är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Stenkyrka är IFK Visby B. Lagen möts måndag 12 augusti 19.00 på Västerhejde IP. Hangvar tar sig an Visby AIK hemma onsdag 14 augusti 19.00.