Starkt Dalhem tog tre viktiga poäng

Dalhem tog i lördagssolen emot Lindhagen FF. Efter en jämn första halvlek la hemmalaget i en extra växel och vann med 4-0.

Mary Wanijku Kinuthia har gjort fyra mål på två matcher.

Fotboll2020-08-15 20:15

Det var stekhett på Dalhem IP när Lindhagen gästade gotländskorna på lördagen. Lagen stod inför matchen på samma poäng, tre, inför drabbningen som krävde vattenpaus vid två tillfällen.

Matchen inleddes i ett försiktigt tempo. Det var första gången de båda lagen ställdes mot varandra då Lindhagen flyttades upp efter förra säsongen. Spelmässigt var det inget lag som tog för sig utan både lagen tilläts spela ut på kanterna och därifrån hitta alternativ inåt.

– Vi var väldigt jämna inledningsvis. Det kunde gått åt vilket håll egentligen. Men jag tycker vi skapar fler chanser än dom till att börja med, säger Roland "Rolle" Ahlvin, tränare Dalhem.

Det fanns möjligheter för båda lagen att hitta ett ledningsmål. För Dalhems del hände mycket kring Miranda Milton och Mary Wanijku Kinuthia som hela tiden hittade ytor och stressade motståndarna.

– Miranda Milton gjorde en riktigt bra match idag i en ny position. Hon sprang hela tiden och fick igång de andra i laget på ett härligt sätt, säger han.

Dalhem hade flest avslut på mål i den första halvleken. Och det kändes inte helt orättvist när man på tilläggstid fick ett självmål med sig och tog ledningen med 1-0 precis innan signalen för halvtidsvila ljöd.

I den 49 minuten fick Dalhem en hörna. Mary Wanijku Kinuthia slog en lång variant som efter lite turbulens hamnade hos Vendela Werkelin som med hjälp av magen kunde göra 2-0 för Dalhem.

Tåget hade nu lämnat Dalhem station för strax därefter utmanade Mary sin försvare en mot en, gjorde en kroppsfint och smällde till med ett placerat skott i vänstra hörnet. 3-0 till Dalhem efter 53 minuter.

– Det kändes skönt när målen kom. Vi var starka framåt och gjorde mål på våra chanser, vi kämpade bra idag, säger "Rolle" Ahlvin.

Lindhagen försökte efter målen att lyfta upp spelet och pressade Dalhem högt upp i planen. Men allt som oftast tog det stopp när Dalhems backlinje blev för svåra att rubba på för gästerna.

– Vi stoppade dem med våra backar vilket gjorde att de aldrig riktigt fick de vassa chanserna. Backlinjen var bra redan förra året och det känns fint att de är lika trygga i år, säger han.

I den 90 minuten krönte Mary Wanijku Kinuthia segern genom att göra 4-0 med en läcker nick.

Matchfakta

Div.2 Östra Svealand

Dalhem IF 4

Lindhagen FF 0

Målen: 1-0 (45) Självmål. 2-0 (49) Vendela Werkelin. 3-0 (53) Mary Wanijku Kinuthia. 4-0 (90) Mary Wanijku Kinuthia

Dalhem visade styrka och vann med 4-0.