Stenkyrka bäst i det heta derbyt – slog Hangvar

Serieledaren Fardhem Garda tappade poäng mot Klintehamn. Samtidigt som Stenkyrka vann norrdebyt mot Hangvar igen.

Stenkyrka var åter starkast i derbyt på norr.

Fotboll2024-08-07 21:14

Stenkyrka slog Hangvar i lagens första möte i våras.

På onsdagskvällen kom en ny trepoängare i det heta mötet.

Hemmalaget vann med 3–1 efter två mål av kaptenen Linus Johansson.

Det var Adam Westfält som satte 1–0 efter en halvtimme. Strax innan halvtid ökade Johansson på ledningen.

Hangvar gav inte upp och Axel Bolin reducerade i andra halvlek. Med fem minuter kvar att spela kom spiken – och kaptenen satte 3–1.

På Klintevallen blev det oväntat jämnt och spännande. Vasse Aladin Alak gjorde 1–0 för gästerna som ännu inte förlorat efter en kvart.

Klintehamn som haft en betydligt tuffare säsong kom tillbaka och kvitterade efter 70 minuter. Målgörare var Gabriel Kåring. Fardhem Garda lyckades inte göra något mer mål och fick nöja sig med en pinne mot bottenlaget.

Avslutningen blev grinig och det delades ut fyra gula kort (ett till hemmalaget och tre till Fardhem Garda sista tio minuterna).

Visby AIK och Fårösund möttes i Traume och det var gästerna som vann med klara siffrorna 4–1. Fårösund hade 3–0 i paus efter mål av Shakrullah Rahimi (straff), Lamin Gassama och Emil Weinebrandt.

Gustav Widgren ökadde på ledningen, innan Hampus Christiansson tröstmålade i slutet.

Fårösund ligger trea – sju poäng bakom Fardhem Garda. Gute B är tvåa.

Matchfakta

Gotlandsfyran

Stenkyrka-Hangvar 3–1 (2–0)

Mål Stenkyrka: Linus Johansson 2, Adam Westfält. Hangvar: Axel Bolin.

Klintehamn-Fardham Garda 1–1 (0–1)

Mål Klintehamn: Gabriel Kåring. Fardham Garda: Aladin Alak.

Visby AIK-Fårösund 1–4 (0–3)

Mål Visby AIK: Hampus Christiansson.

Fårösund: Shakrullah Rahimi (straff), Lamin Gassama, Emil Weinebrandt, Gustav Widgren.