Stenkyrka tar plats i division 3

Veckan innan jul kom en tidig julklapp till Stenkyrka IF. Laget spelar i division 3 Stockholm nästa år.

Stenkyrka återvänder till division 3 kommande säsong.

Stenkyrka återvänder till division 3 kommande säsong.

Foto: Oskar Björkqvist

Fotboll2019-12-27 08:12

I förra veckan fick Stenkyrka IF:s damlag slutligen beskedet att de har en plats i division 3 kommande säsong. Stenkyrka slutade tvåa i division 4 Gotland den gångna säsongen, bakom P18 B.

– Det har varit på lut ett tag, men det känns jättebra att vara tillbaka. Det är ett mål vi har haft sedan vi ramlade ur i fjol, säger Stenkyrkas tränare Tom Nilsson.

Men det har varit några turer fram och tillbaka.

–  P18 fick ju inte gå upp eftersom det var ett B-lag. Efter representantskapsmötet i Stockholm fotbollförbund såg vi att fem lag hade flyttats upp från division 4 men att vi inte var ett av dem, samtidigt som de gav en plats till ett lag som slutat trea i division 4. Vi påtalade det här, och de skulle utreda det. Sedan löste det sig av sig självt när ett annat lag drog sig ur. 

Nu pågår arbetet med lagbygget inför 2020.

– Truppen är 16-17 spelare och ser ut att förbli intakt, men vi har ett par spelare som kommer göra militärtjänstgöring och dom tappar vi efter våren.  

Moa Malmqvist och Julia Nilsson har återkommit efter att ha hållit upp ett tag, från P18 IK ansluter Emma Nygren och från Hangvar kommer Märta Kellström.

– Sedan har vi ett par spelare till från Hangvar som är med och tränar med oss. Vi siktar på att ha minst 20 spelare i truppen, säger Tom Nilsson.

Laget har genomgått en föryngring det senaste året. 

– I division 4 har vi kunnat spela ihop oss på ett annat sätt än vad man kan göra i division 3. Spelmässigt sett så tror jag att det har varit rätt bra för oss inför den kommande säsongen i division 3.

Karta: Stenkyrka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om