Här gör Bajenlegendaren och Gutetränaren comeback

Många spelare bortresta. Då kastade Christophe Lallet in sig själv i startelvan mot Visby Bois. Och FC Gute-tränaren och den gamla Bajenstjärnan Christophe Lallet visade att känslan finns kvar, även om han tar på sig ett par av baklängesmålen i förlusten.

FC Gutes tränare Christophe Lallet hoppade in i startelvan i division 4-premiären.

FC Gutes tränare Christophe Lallet hoppade in i startelvan i division 4-premiären.

Foto: Michael Häglund

Fotboll2024-04-30 11:35

Nyheten i korthet

  • Bajenlegendaren och FC Gute-tränaren Christophe Lallet gjorde comeback i en match mot Visby Bois, då halva U19-laget var på studieresa i Italien.
  • Trots ledning med 1–0 förlorade Gute matchen med 4–3. Lallet tar på sig ansvaret för några av motståndarens mål, men beskrev comebacken som "fantastiskt rolig".
  • Lallet, som har en framgångsrik fotbollskarriär bakom sig, avslutade sin elitkarriär 2015. Han öppnar dock för möjligheten att spela fler matcher i framtiden.

Halva U19-laget på studieresa i Italien och ont om alternativ.

I FC Gutes division 4-premiär mot Visby Bois på måndagskvällen gjorde Christophe Lallet, 37, comeback – som högerback.

– Jag har nog aldrig varit back tidigare och var inte meningen att jag skulle spela 90 minuter heller. Men nu fick det bli så, säger han.

Berätta, hur var det?

– Fantastiskt roligt. Sedan är kroppen lite stel nu förstås. Det var också intressant att som tränare vara på planen och få se spelarna. Jag låg länge och tänkte på just det efter matchen.

Gute hade ledningen med 1–0, men tappade till 1–4, innan laget gjorde två mål i sin slutforcering.

– Vi skulle gjort något mål till i första halvlek för att säkra segern.

Helt nöjd med sitt eget försvarsspel är han inte.

– Nej, jag fuskade lite där och låg inte i position vid åtminstone två av deras mål. Sedan var det två fina mål av Harry (Pettersson). I vårt 4-2-3-1 blir ytterbackarna lite wingback och nu hamnade jag för högt emellanåt. Jag ville vara med och bidra framåt.

Vad blir det för betyg?

– Mitt försvarsspel drar ner det. Jag skulle ändå säga tre av fem. Jag är lite besviken på mina inlägg också.

undefined
Tränaren efter en match med FC Gutes A-lag i division 2.

Lallet har en lång och framgångsrik fotbollskarriär bakom sig och spelat i klubbar som Hammarby IF och Degerfors IF i Superettan. 2015 avslutade han elitkarriären efter att ha varit med och räddat IK Frej kvar i Superettan.

– Vi fick kvala mot Akropolis för att hålla oss kvar. Vi vann båda matcherna med 1–0 och jag gjorde mål i båda matcherna. Tyckte det var ett bra slut som spelare.

Året efter lirade han 10-talet matcher för Långholmen i division 4, innan tränarrollen började ta fart.

– Jag har gjort några träningspass med laget i vinter och nu behöver vi alla spelare vi kan få. Det är ett tufft matchande för A-laget, men även för våra U19, U17 och U16-spelare. Klubben befinner sig i en tuff period i och med Roberts (Zelmanis) försvinnande, samtidigt som verksamheten måste gå vidare.

Blir det fler matcher från din sida?

– Det kan det nog bli. Alla våra spelare födda 05 kommer kliva in i någon form av studentbubbla framöver och något kan jag kanske tillföra. Vår nästa match i fyran är först om två veckor så jag hinner återhämta mig.

IFK Visby B besegrade nykomlingen Levide med 5–1 i fyrans andra match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!