"Varit rakt och ärligt från början"

Spelaravhopp och streckstrider. Det har varit en turbulent säsong för FC Gute - igen. Nu går Mikael Waktels kontrakt ut och det är oklart vad som händer.

Mikael Waktels kontrakt går ut, men det finns möjlighet till en förlängning. Tränaren har haft ett första möte med klubben.

Mikael Waktels kontrakt går ut, men det finns möjlighet till en förlängning. Tränaren har haft ett första möte med klubben.

Foto: Mattias Karlsson

Fotboll2019-10-16 16:22

Han hoppade hastigt in i fjol, efter att Jens Wedeborg fått sparken.

Nu går Mikael Waktels kontrakt ut med FC Gute, men det finns möjlighet till en option över nästa år.

– Det bygger på att båda ska vara överens och vilja gå vidare. Det finns inget tvång om en förlängning från något håll, säger tränaren.

Mikael Waktel och klubben har träffats för att diskutera framtiden.

– Vi har haft en träff, så mycket kan jag säga. Där vi diskuterat vad vi tycker och om man skulle vilja förändra något, vid en eventuell förlängning. Det har varit rakt och ärligt från början.

Klart är att assisterande tränaren Carl-Magnus Jonssons kontrakt går ut och att han lämnar FC Gute.

– Han har bytt jobb och får helt enkelt inte ihop det tidsmässigt.

Gute hade ett struligt 2018, med sparkade tränare, spelaravhopp (Dylon Powley, Jens Hägg och Ronny Nilsson) och en avstängning på Sebastian Starkenberg. Det har varit oroligt i år också. Den svaga starten på hösten gjorde att Gute drogs in i bottenträsket och tre spelare (Samuel Wattskog, Erik Holm och Samuel Johansson) valde att hoppa av truppen mitt under säsongen.

Men laget tog sig samman, vann de tre avslutande matcherna och slutade på åttonde plats i division 2-tabellen.

– En klassisk mittenplacering. Nej, men visst har även vi känt en viss oro över tabelläget. Men vi har löst det själva och hela tiden haft det i egna händer. Avslutningen är riktigt stark och det här unga laget har löst det bra.

Vad hade det inneburit om FC Gute hamnat i division 3, tror du?

– Jag vet inte riktigt vad det hade betytt. Vi har hela tiden jobbat efter de resurser vi har och inte använt några pengar som inte finns, även när spelare försvunnit.

Varför hamnade ni i den här situationen?

– Det är först på slutet som vi fått ihop det och alla verkligen tagit sitt ansvar. Då har vi jobbat tillsammans som ett lag, även i försvarsspelet. Det klart att det inte varit så trevligt att känna den press som funnits. Vår äldsta spelare är 25 år, men samtidigt ser det jättespännande ut inför framtiden med det här laget, säger Mikael Waktel.

I den avslutande 2–1-segern mot Valbo fanns inte Mikael Rynell med. Waktel passade även på att ge ungdomarna Albert Broström och David Rasmusson speltid.

– Vi tvingades till ett tidigt byte på Theo (Malmerfeldt) och plockade då in Albert. Han fick spela runt 70 minuter i sin debut. Dealen med Micke var att han inte skulle spela om kontraktet redan var klart, eftersom han inte ska spela nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!