”Vi har kommit varandra mycket närmare – som en familj”

FC Gute har snart spelat färdigt en mörk vårsäsong. Mitt i alla turbulens och sorg ser Peter Öhman hur spelartruppen kommit varandra närmare och närmare. ”Vi har funnits där för varandra”, säger han.

Peter Öhman säger att spelartruppen kommit varandra närmare, mitt i all sorg.

Peter Öhman säger att spelartruppen kommit varandra närmare, mitt i all sorg.

Foto: Mattias Karlsson

Fotboll2024-06-28 19:00

De senaste månaderna saknar motstycke i negativ och sorgkantad bemärkelse för FC Gute. 

Under våren och sommaren har klubben tvingats sörja lagkamraten Roberts Zelmanis och materialförvaltaren Robert Bolin, som gått bort under våren. 

Ovanpå detta kom också nyheten att förre målvakten Dylon Powley avled före midsommar i en motorcykelolycka i hemstaden Edmonton, Kanada. 

I tisdags skrällde FC Gute i svenska cupen när man slog ut Vasalund, men firandet kom av sig en stund efter slutsignalen när beskedet kom att Zelmanis, som varit försvunnen sen i våras, var död. 

– Det var tungt, så klart. Även om vi nånstans hade det på känn så var det tungt. Det har varit så mycket känslor under den här vårsäsongen. Så mycket som gått upp och ned. Det har varit glädje vid vinster, och det har varit sorg. Nej, det har varit mycket. 

undefined
Peter Öhman och FC Gute har gått igenom en mörk vår.

Det säger Peter Öhman, Gutes rutinerade spelare och eldsjäl, som har svårt att förstå hur den senaste tiden kunnat bli som den blev. Samtidigt har den svåra tiden gjort att gruppen gått samman, menar Öhman. 

– Jag tycker att vi har funnits där för varandra. Vi var så många nya inför säsongen, men vi har blivit så sammansvetsade på så kort tid. Jag brukar alltid säga att det inte finns något ont som inte för något gott med sig. Det här är sagt i all sorg, men vi har kommit ihop som grupp och man har fått se andra sidor hos alla människor och det är ganska frigörande, eller vad man ska säga. 

– Man har haft djupa samtal med personer som man inte har tänkt att man skulle ha djupa samtal med. Vi har kommit varandra mycket närmare, som en familj. Det har varit ganska vackert ändå, på något sätt. Att se hur människor kommer samman i tuffa tider. 

undefined
FC Gutes Peter Öhman.

För FC Gute återstår två matcher innan man går på sommaruppehåll. 

En DM-match mot Fårösund i nästa vecka, och i samband med lördagens seriematch mot Enköping kommer laget att hedra Zelmanis med en tyst minut och sorgband. 

Efter en vår av oro och svårhanterade känslor tror Peter Öhman att hyllningarna till den avlidne lagkamraten kommer att betyda mycket. 

– Jag kan bara tala för mig själv, men nånstans kan det vara skönt att få ett avslut. För familjen, för oss. Ja... Man har tänkt mycket på det. Det har varit jobbigt och jag tror att det blir skönt för många. 

Helagotland direktsänder FC Gutes match mot Enköping – avspark lördag 17.00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!