Viktig kvittering av tränaren tänder hoppet

Hoppet om division 3 lever för Levide, sedan tränaren Pontus Björklund ordnade en sen kvittering borta mot Vaksala.

Pontus Björklund, i grön t-shirt, ordnade kvitteringen i slutet av kvalmatchen mot Vaksala.

Pontus Björklund, i grön t-shirt, ordnade kvitteringen i slutet av kvalmatchen mot Vaksala.

Foto: Malin Stenström

Fotboll2019-10-12 16:37

Med drygt 20 minuter kvar hade Uppsala-laget Vaksala tagit ledningen med 1–0 mot Levide på Årsta IP:s konstgräs. I kvalseriens andra möte hade Spånga samtidigt precis kört över Håbo efter noter på bortaplan och vunnit med 6–1. 

Vid förlust mot Vaksala skulle det för Levide ha krävts att man besegrar Spånga med fyra mål i den avslutande omgången för att avancera till division 3. 

– Vi fick höra det på planen när det var tio minuter kvar, så vi var tvungna att få in den. Annars hade den sista matchen mot Spånga varit så gott som körd, säger Pontus Björklund.

Dessa förutsättningar skulle den spelande tränaren själv se till att ändra på. Med fem minuter kvar såg han nämligen själv till att kvittera till 1–1, ett resultat som stod sig till slutsignalen. 

– Det satt fint. Vi skapade mycket på fasta situationer i dag, där var vi riktigt bra. Vi fick en frispark på mittplan och lyfte upp mycket folk. Det blev en tilltrasslad situation och jag fick bollen vid fötterna och hade bara att lägga in den. 

– Det är en jäkla kämpamatch från båda lagen, och båda lagen bytte målchanser. 

I och med resultatet så är det uppdukat för en mycket spännande tillställning på Levide IP kommande helg i kvalseriens avslutande omgång. Vid seger mot Spånga, oavsett med hur många mål, så tar Levide steget upp till division 3.

– Det ska bli en fantastiskt rolig match, särskilt då att den går på hemmaplan. Vi får se hur vi matchar dem, säger Pontus Björklund. 

Karta: Årsta IP Konstgräs
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!