Visby AIK vände och vann – passerade Klintehamn

Nykomlingen Visby AIK vände ett underläge och besegrade Hangvar B. Samtidigt som Klintehamn föll mot P18 B. Därmed är det fördel Visby AIK i kampen om kvalplatsen.

Fotboll2024-09-11 05:30

Avslutningen av Damfyran blir spännande.

Med två omgångar kvar att spela skiljer det två poäng mellan nyblivna tabelltvåan Visby AIK och trean Klintehamn.

Leder serien i överlägsen stil gör P18 B.

Visby AIK tog tunga poäng på tisdagskvällen – när laget vände och vann mot Hangvar B på Slites konstgräs.

Vassa anfallaren Sandra Kollberg gav norrlaget ledningen halvvägs in i den första halvleken. Efter pausen vände Vaik.

Siri Lindström kvitterade och Ella Bani Shoraka satte segermålet 2–1 tio minuter senare.

undefined
Engla Olin och Ella Bani Shoraka i Visby AIK.

I Visby åkte Klintehamn på ett tidigt baklängesmål. I andra halvlek ökade Frida Starkenberg på ledningen. KIK gav inte upp och Maggie Hilltorn Bogren reducerade. Glädjen blev kortvarig och bara någon minut senare punkterade Filippa Karlsson matchen med sitt 3–1-mål.

Tabelljumbon Fardhem Garda-Levide har det fortsatt tufft. Hemma mot Dalhem B/IFK Visby hamnade laget i ett 0–4-underläge. Tyra Mårdbrink Kullander och Erika Vistrand snyggade till siffrorna, men laget får jaga vidare efter första segern.

Visby AIK avslutar mot Fardhem Garda/Levide (borta) och Dalhem B/IFK Visby (hemma). Klintehamn har kvar att möta Dalhem B/IFK Visby (hemma) och Hangvar (borta).

Matchfakta

Division 4 dam

P18 B-Klintehamn 31 (1–0)

Mål P18: Frida Starkenberg, Filippa Karlsson, Självmål. KIK: Maggie Hilltorn Bogren.

Visby AIK-Hangvar B 2–1 (0–1)

VAIK: Siri Lindström kvitterade, Ella Bani Shoraka. Hangvar: Sandra Kollberg.

Fardhem Garda/Levide-Dalhem/IFK Visby 2–4 (0–2)

FG/L: Tyra Mårdbrink Kullander, Erika Vistrand  Dalhem/IFK: Hedda Ahl 2, Erica Henriksson 2.