Inför Gotland Grand National kunde Helagotland.se avslöja att ägarföreningarna FMCK Gotland och GMF Speedway var inblandade i en rättslig tvist med Nordic Sport & Event. Parterna hade lämnat in varsin stämningsansökan om att man vill ha rätten till varumärket Gotland Grand National.
Nu har Nordic Sport & Event dragit tillbaka sin stämningsansökan om att få rättigheterna till GGN – vilket bolaget menade att man hade rätt till i avtal.
– Vi har valt att gå den här vägen eftersom vi tror att det är bästa för oss. Vi anser att de begått ett avtalsbrott på ett antal punkter och sagt upp avtalet med omedelbar verkan, säger Conny Bohlin, vd Nordic Sport & Event.
Han säger att bolaget inom två veckor kommer att bestämma sig för hur de kommer att ta frågan vidare.
– Framöver kommer vi att berätta mer om hur vi kommer att gå tillväga. Vår advokat är på semester och vi kommer framöver att arbeta mer med det här. Det är inget som är klart om vi kommer att stämma dem för avtalsbrott, säger Conny Bohlin om framtiden.
Nordic Sport & Event har enligt Conny Bohlin fått okej för att arrangera en endurotävling på Tofta skjutfält sista helgen i oktober nästa år. Till det behövs dock en förening som kan hålla i arrangemanget – annars går inte tävlingen att genomföra.
– Det kommer att bli en endurotävling då. Men vi har inte bestämt namnet, föreningarna kanske kommer tillbaka till oss och vill förhandla nu, säger Conny Bohlin.
Claes Randlert, ordförande i organisationskommittén, säger att de vill genomföra Gotland Grand National sista helgen i oktober. Han menar att det blir svårt att genomföra två tävlingar på Tofta skjutfält.
– Jag tror inte att han kan få tillstånd för det vid Svemo. Men det kan inte vara två tävlingar samma helg, årets höjdpunkt inom enduro är ju Gotland Grand National, säger han.
Hur ser du på samarbetet med Nordic Sport & Event?
– Vi anser att tävlingen ska ägas av föreningar och vara idrottsrörelsens verksamhet i första hand. Men stämningen är väl inte den bästa just nu, ändå finns det en tacksamhet för vad de gjorde för fem år sedan. Då var det gränsfall om vi skulle fortsätta eller inte, men man kan inte fortsätta att ha tacksamhet, säger Claes Randlert.