Guldjubel för Gute – nu väntar cupen

15 maj 2019 21:28

Gute har snubblat i DM-finalen tidigare, både 2016 och 2017 föll man till korta mot Dalhem. Denna gång såg Gute dock slutligen till att inte kasta bort DM-tecknet och biljetten till cupen.

Både -16 och -17 spelade en viss Peter Öhman en betydelsefull roll för Dalhem. Forwarden har i år gjort comeback i Levide och han såg inledningsvis ut att vilja ta upp det finalmönstret.

efter tolv minuter hittade Christian Zachrisson rätt med en boll i djupet, som Öhman förtjänstfullt avslutade på volley och gav Levide en tidig ledning.

För att Levide skulle kunna gå vinnande ur finalen skulle det krävas att det var Gute som stod för misstagen. Så blev inte fallet.

Istället bjöd man på två billiga mål med halvtimmen spelad och tillät Gute gå till paus med 2-1. Först kunde Villiam Dahlström enkelt bredsidsplacera in en frispark sedan muren ställts upp galet. Minuten senare så förpassade David Bolin ett Gute-inlägg in i eget nät.

När sedan Anton Nygren fristående på bortre stolpen gav Gute ledningen med 3–1 i öppet mål, fint förarbete av Dahlström, direkt efter paus så kändes det som storebror skulle stänga matchen. Levide såg dock till att bjuda till och återigen göra match av det med 20 minuter kvar, då reduceringen forcerades in.

Möjligheter saknades sedan inte att kunna brunka in en kvittering, bland annat efter långa inkast signerade Jimmy Orleifsson, men Gute stod emot och matchens lirare Villiam Dahlström kunde på tilläggstid slå in den sista spiken i Levide-kistan.

Kusinen från landet såg i alla fall till att jäklas lite, och det ska de ha en eloge för.

Nu väntar Vendelsö i division 4 i Svenska cupen för Gute. Vinst där så kan man blicka fram mot elitmotstånd (allsvenskan eller superettan).

Matchfakta

FC Gute↔4

Levide IF↔2

DM-final Herrar

Målen: 0–1 (13) Peter Öhman, 1–1 (31) Villiam Dahlström, 2–1 (32) Självmål, 3–1 (47) Anton Nygren, 3–2 (69) Vilhelm Magnusson, 4–2 (90) Villiam Dahlström.

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström