Oväntad segrare i DM: "Vi gav aldrig upp"

Under lördagseftermiddagen avgjordes DM i lagkula och det skulle visa sig bli en överraskande segrare i seniorklassen.

"Såklart kul att vi kunde vinna", säger Berne Appelqvist från det segrande laget Östergarn.

"Såklart kul att vi kunde vinna", säger Berne Appelqvist från det segrande laget Östergarn.

Foto: Albin Jakobsson

Gutnisk idrott2024-07-06 18:11

Det var på ett blåsigt Ekbacken i Garda som lagen gjorde upp mot varandra. Efter många timmars kastande stod till slut ett oväntat lag, i alla fall enligt de själva, som segrare av seniorklassen.

– Det känns överraskande måste jag ändå säga. Det är bara andra gången vi tre kastar tillsammans, så det känns såklart kul att vi kunde vinna, säger Berne Appelqvist från det vinnande laget – Östergarn.

undefined
Östergarn vann seniorklassen i DM i lakgula, med en trio bestående av Henrik Lavergren, Berne Appelqvist och Per Schjölin.

Med sig i laget hade han Henrik Lavergren och Per Schjölin, varav den sistnämnda är relativt ny till varpakastningen. I finalen mötte man ett mer sammansvetsat gäng i form av Hablingbo.

– De är ett jäkligt jämnt och bra lag så det var väldigt starkt av oss att slå dem! Vi är verkligen nöjda, säger Berne Appelqvist.

undefined
DM i lagkula avgjordes i Garda under lördagen.
undefined
DM i lagkula.
undefined
DM i lagkula.

Vad var det som fungerade bra i dag?

– Jag tror att vi aldrig riktigt gav upp. I tredje kulan var vi egentligen uträknade, när de hade 8–4. Men vi gav aldrig upp och det blev ju bra till slut, säger Henrik Lavergren.

– Sen ska det sägas att vi hade lite mer flyt än dem. Vår varpa tippade många gånger in, medan deras tippade ut. Men man måste ha lite tur med, säger Berne Appelqvist.

undefined
DM i lagkula.
undefined
Tävlingarna genomfördes på ett blåsigt Ekbacken.
undefined
DM i lagkula.

Efter en lång dag av kastande som avslutades med en seger för Östergarn, planerade samtliga tre i laget att avnjuta de sista kvartsfinalerna i fotbolls-EM.

– Det ska bli riktigt härligt! säger Berne Appelqvist.

I klassen oldboys segrade Bäl efter en rysare mot Garda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!