Här är trion som gör upp om GT-guldet

På idrottsgalan I kväll är det dags att presentera 2018 års vinnare av Gotlands Tidningars guldmedalj för årets idrottsprestation. Tre aspiranter återstår i racet om det mest prestigefyllda idrottspris som finns på Gotland. En far fram på fyra hjul, en skrinnar på hockeyrör och en tar sig fram på två hjul.

16 februari 2019 11:55

Johan Holmberg, Rally

Till säsongen 2018 tog Johan Holmberg steget upp till den högsta klassen i Rally-SM, fyrhjulsdrivet trimmat. Väl där var han, tillsammans med kartläsaren Christoffer Bäck, som nykomlingar bland tungviktarna med och utmanade om SM-guldet hela vägen in i den sista deltävlingen.

Holmberg hanterade den nya, mer avvaktande körstilen med bravur.

– Det ska inte ens vara möjligt att slåss om guldet. Jag har ju noll erfarenhet av fyrhjulsdrivet, sa han inför den avslutande tävlingen. Slutligen blev det ett succéartat SM-silver.

Johan Larsson, ishockey

Efter ett 2017 som präglades av skador så blev 2018 ett utropstecken för Gotlands bidrag till världshockeyn. I maj var 26-åringen från Lau del av det Tre Kronor som vann VM-guld i Danmark, efter ett rafflande straffavgörande mot Schweiz i finalen. Smakar det så kostar det, i finalen tog Johan Larsson en puck i ansiktet och fick sy ett antal stygn. I ett allt bättre Buffalo Sabres gjorde defensivspecialisten Johan tillvaron tuff för motståndarnas storstjärnor i NHL-rinkarna under hösten.

Robert Kvarnström, Enduro

I det troligtvis bästa startfältet i Gotland Grand Nationals historia bemästrade Robert Kvarnström den såphala kalkstenen bättre än alla internationella storförare. Robert Kvarnström tog starten och tidigt utkristalliserades tävlingen till en tvekamp mellan Kvarnström och Albin Elowsson, det övriga fältet distanserades i de tuffa förhållandena. Det blev Albin Elowsson som drog det längsta strået, men med sitt silver kan Robert Kvarnström stoltsera med den bästa insatsen någonsin av en gotländsk förare i tävlingens historia.

LÄS MER: Nedräkning: Plats 4-10 i GT-guldet 2018

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström