Här sätts en storbildskärm upp på lördag

Dags för match för svenska herrarna i fotboll. Denna gång står England för motståndet och intresset är stort. Nu smäller Visby Centrum upp en storbildsskärm på Stora Torget för att bjuda in till folkfest.

6 juli 2018 09:11

Fotbollsfebern fortsätter. Efter att Sverige gick vidare från gruppen sökte flera arrangörer licens för att visa kvartsfinalen här i Visby. Nu blir det ytterligare en arrangör som visar matchen, och de slår på stort. Visby Centrum visar matchen på Stora torget, klockan 16:00, och de bjuder in till folkfest.

Skärmen som ska upp är cirka 18 kvadratmeter. Till visningen är alla välkomna. Ambitionen från Magnus Olsson, verksamhetsledare på Visby Centrum, är att man vill vara ett alternativ till barerna.

– Kul att få chansen att ordna något för de boende och gästerna. Vi hoppas på en fotboll- och familjefest. Väderprognosen ser lite halvtråkig ut. Men vi förväntar oss runt 500 personer, säger Magnus Olsson.

LÄS MER: Helgens väder

Magnus Olsson berättar att han blev inspirerad under förra matchen mot Schweiz.

– Det var en sådan härlig stämning och uppslutning. Det ska bli jättekul att göra något liknande, säger han.

England blir en tuff match för det svenska herrlaget. Många hoppas på avancemang och att laget går till historien likt herrlagen 1994 och 1958. Men om nästa match visas på Stora torget är en fråga att ta på söndag.

– Det är inte helt omöjligt. Det kostar ändå en del men det har varit ett snabbt och bra samarbete med polis och Canal Digital, säger Magnus Olsson.

Han tror själv att det blir vinst mot England.

– Sverige vinner. Det blir 1 - 1 och sedan straffar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
Philip Sandell