Hovivuori: ”Vi har inte varit redo”

En av sex möjliga poäng mot bottengängen. I morgon väntar Skoghall – ytterligare ett lag i botten – i Värmland. ”Kan vara bra för oss att åka bort”, säger IBK-tränaren Niklas Hovivuori.

18 november 2017 12:30

Visby IBK har börjat hacka efter den fina starten i allsvenskan.

Förlusten i sudden death mot tabelljumbon Östra Jönköping följdes upp med en nollpoängare (2–3) hemma mot Malmö FBC.

– Vi har inte varit redo att föra matcherna. Mot de bättre lagen som vi mött tidigare har vi inte behövt haft lika mycket boll, utan mer kunnat fokusera på snabba spelvändningar, säger Niklas Hovivuori.

Framför allt tempot måste bli bättre.

– Vi har inte gjort jobbet tillräckligt och tagit ansvar för att få upp tempot. I stället har vi fallit in i motståndarnas spel. Lagen backar hem till mittplan och försöker inte ens spela.

Nu väntar Skoghall i Hammarö arena. Även värmlänningarna ligger under nedflyttningsstrecket, men är erkänt svårslaget på sin hemmaplan.

– Skoghall har varit ett hisslag som pendlat mellan allsvenska och ettan, men man är definitivt bättre hemma. Det har känts bra på träningarna i veckan och gäller att vi är redo nu.

Visby ligger tvåa efter Warberg, men till Kalmarsund på femte plats skiljer endast en poäng.

– Vi ligger där uppe, det är ingen fara så och kan vara bra att åka bort och spela efter de senaste matcherna. Vi har även Onyx i Nyköping nästa helg.

Visby reser iväg med 16 utespelare och två målvakter.

– Alla är tillgängliga. Gustav Palmqvist och Jonathan Ronsten kommer att spela med vårt division 3-lag i helgen för att få matchtid.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund

Ämnen du kan följa