Dagen före stora ungdomscupen – ny vandalisering vid idrottsplats

Förra veckan var det Rävhagen som utsattes för skadegörelse. Nu har någon brutit sig i ett materialrum och slagit sönder ett kylskåp vid konstgräsplanen vid Wisbygymnasiet. "Man blir trött på att det är några personer som ska sabotera för den stora massan", säger Jessica Nilsson, vice ordförande i FC Gute.

Skadegörelse vid konstgräsplanen vid Wisbygymnasiet.

Skadegörelse vid konstgräsplanen vid Wisbygymnasiet.

Foto: Privat

Idrottsanläggningar2024-06-15 13:17

På söndagen drar Gotland Sommarcup i fotboll igång, men den tid som arrangörsklubbarna tänkte använda till förberedelser gick nu åt till annat efter att vaktmästarna på lördagsmorgonen upptäckt att någon brutit sig in i ett materialrum och dessutom slagit sönder ett kylskåp.

Detta bara en vecka efter vandaliseringen av fotbollsplanerna på Rävhagen.

– Man blir trött på att det är några personer som ska sabotera för den stora massan. För vi vet alla att det är bara en liten klick som inte kan bete sig, säger Jessica Nilsson, vice ordförande i Gute.

– Jag blir orolig för det har varit ganska mycket skit på sistone kring idrottsplatser och undrar vad som händer härnäst? Sommarlovet har precis börjat.

undefined
Skadegörelse vid konstgräsplanen vid Wisbygymnasiet.
undefined
Skadegörelse vid konstgräsplanen vid Wisbygymnasiet.

I materialrummet har man inte upptäckt att något saknas eller förstörts, men att kylskåpet som skulle användas till kioskverksamhet slagits sönder ställer till det för Gute som är medarrangör till cupen.

– Vi har inte kunnat se att de förstört något i materialrummet och tur är väl det. Samtidigt får vi och vaktmästarna forsla bort kylskåpet till tippen och sopa undan glassplitter. Sedan behöver vi få fram ett nytt kylskåp. Det är tid vi som arrangör hade behövt för att förbereda oss för cupen.

Jessica Nilsson har nu en uppmaning till människor som bor i närheten av idrottsplatserna.

– Håll ögonen öppna och går man en sista runda med hunden för kvällen så gå förbi Säve.

Händelsen kommer att polisanmälas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!