20 insläppta mål när Visby IBK blev utspelat

3–15 mot Storvreta i torsdags och 4–20 mot IBF Falun under lördagen och ett smärtsamt besked om skillnad mellan botten och toppen.

Jon Lindgren gjorde sitt första SSL-mål i karriären mot Falun och dessutom en assist, men det räckte inte när Visby IBK blev mörbultat. Topplaget Falun vann med 20-4.

Innebandy2019-10-26 18:29

Visby IBK avslutade under lördagen säsongens tuffaste bortaturné.

På torsdagen blev man överkört av svenska mästarna Storvreta med 15–3 och i går blev man brutalt utskåpade med 4–20!

Gotlänningarna hade svårt att hänga med i svängarna och IBF Falun som i våras spelade SM-final som inte hade några som helst bekymmer att dyrka upp Visby IBK:s defensiv.

Men det var nära att Visby IBK tog ledningen i matchen när Markus Jovic förskaffade sig ett friläge efter ett fint tekniskt nummer i mittcirkeln. Avslutet höll inte samma klass och istället var det hemmalaget Falun som spräckte målnollan först när Alexander Galante Carlström rakade in 1–0 efter 4.43.

Visby svarade upp mindre än minuten senare när Markus Jovic hittade in till Wilmer Viinamäki i slottet som satte 1–1 på volley.

– Skönt att få göra ett mål. Det har inte blivit så många i år, sade Viinamäki i SSL Play om sitt tredje mål.

Roligare än så blev det inte för Visby utan Falun gjorde precis vad man ville och när man ville.

– Falun spelar fort och igenom oss. Vi är inte nära någon gång, sade Viinamäki.

5–1 var ställningen efter första perioden och i andra ökade hemmalaget tempot ytterligare och gick upp till hela 12–1.

– Jag tror alla i vårt lag är snabbare än alla i deras lag, sade Faluns Emil Lundmark i SSL Play.

Visby IBK glimtade till i början av tredje perioden då Hassan Hajo knackade upp en backhand i krysset på sitt gamla lag.

Och Jon Lindgren fick göra sitt första SSL-mål.

Men sedan rasade allt för Visby IBK. Falun gick från 13–4 till förnedrande 20–4 efter att Falun gjort sju mål under matchens avslutande nio minuter.

Brakförlusten gör att Visby nu är tabelljumbo i SSL och en viktig hemmamatch mot Linköping väntar härnäst.