Ännu ett jämnt nederlag för Visby

Bortamatchen mot Helsingborg var som helhet jämn, men Visby IBK kammade återigen noll. Skåningarna vann med 7–4.

Daniel Gonzalez Palm vilades inledningsvis mot Helsingborg, men klev in i andra perioden.

Innebandy2019-10-16 21:18

Mötet förväntades på förhand bli  tillknäppt och avvaktande. Så blev det sannerligen inte från start.

Albin Lundell högg och snodde åt sig bollen på mittplan och satte av mot mål. Skottet hittade dock inte nät, och minuten senare slog istället Helsingborgs formstarka stjärna Linus Nordgren till, bollen otagbart upp i Rasmus Ekströms vänstra kryss.  Ett par minuter senare var det dags igen, en fin genomskärare över centrallinjen och Nordgrens direktskott var återigen otagbart för Visbykeepern. Tidigt tvåmålsunderläge,  mental uppförsbacke? Icke.

Bara elva sekunder senare fyllde Jesper Eliasson på fint framåt när Wilmer Viinamäki hade bollen bakom mål. Passningen satt på bladet och Eliassons direktskott var distinkt till 2–1.

Sedan hade gotlänningarna ett missat straffslag (Viinamäki). Lagen fortsatte att byta chanser och Hassan Hajo hade en fin möjlighet att kvittera.

Det blev dock skåningarna som fick utdelning mot slutet av perioden, med två relativt mål kunde de dryga ut sin ledning till tre mål.

4–1 i periodpaus speglade inte matchbilden, men det är som bekant målen som räknas. Ett sådant underläge i allsvenskan kunde Visby IBK rycka på axlarna åt, förvissade om att det snabbt kunde hämtas in, men i SSL är det något helt annat.

I mittenakten ryckte Visby upp sig och lyckades hålla hemmalaget mållöst. Framåt kom det en reducering, när Wilmer Viinamäki så äntligen fick göra sitt efterlängtade första SSL-mål i Visby-tröjan. I en småtrasslig situation framför mål var Viinamäki sist på bollen. Därmed tvåmålsunderläge inför sista perioden.

Två minuter in i tredje kom Tommy Bolin fri med hemmamålvakten Jonathan Edling. Bolin föreföll ha överlistat Edling men när bollen skulle rakas in, så kom burväktaren flygande med en superräddning.

Men reduceringen skulle komma. Halvvägs in i perioden fick Albin Lundell lön för mödan och skapade ordentlig nerv i matchen. Dock kunde Helsingborg återställa tvåmålsbufferten två minuter senare, när Jesper Eliasson satt utvisad.

Visby gjorde vad de kunde för att kraftsamla och forcera men med drygt två minuter kvar kom 6–3.  Även om Kasper Broby snabbt reducerade med ett långskott så kom Visby inte närmare. Slutresultatet spikades i öppen kasse.–

Matchfakta

Helsingborg 7

Visby IBK 4

(4–1, 0–1, 3–2)

Mål Helsingborg: L. Nordgren 2, F. Azelius, J. von Reis, O. Johansson, G. Svensson, A. Friberg.

Mål Visby: J. Eliasson, W. Viinamäki, A. Lundell, K. Broby.

Skott: 24–23