Det rasslade till minst sagt när bokningen för Goalie Camp Gotland startade i förra veckan.
På sju minuter fylldes alla 54 platser.
– Helt sjukt, men också väldigt roligt såklart. Fyra minuter efter att bokningen öppnat var över 40 platser fyllda. Jag blev helt chockad och tänkte att det inte kunde stämma, säger Henrik Edwall som är initiativtagare till Goalie Camp Gotland.
Men det gjorde det och tre minuter senare var det fullbokat.
– Det tog 18 dagar att fylla Goalie Camp Gotland 2023, så sju minuter nu är ett galet rekord.
Det stora intresset har också fått arrangören att tänka om.
– Vi kommer att göra en ökning och gå upp till 72 platser. Flera som medverkat tidigare skulle annars inte få plats. Men vi kan inte utöka för mycket i nuläget heller, utan vill behålla den kvalitet och det familjära som vi haft tidigare, tillägger Henrik Edwall.
När lägret fyller fem år (2025) är planen att öka till 96 platser.
– Det gäller att inte växa för fort heller och vi vill fortsätta att kunna leverera en bra produkt. Men det här känns som en kul satsning lagom till vi jubilerar.
Redan till sommaren kommer Goalie Camp Gotland kunna bjuda på en rolig nyhet – legitimerade psykologen Thomas Nilsson kommer medverka. Thomas Nilsson har bland annat arbetat som mental coach till den förra skidstjärnan Charlotte Kalla.
– Vi brukar försöka få in något nytt inslag och öka vår level varje år. Det känns jättebra med Thomas och helt rätt i tiden.
Nilsson kommer att medverka samtliga dagar.
– Thomas kommer att prata med målvakter om deras tankar och peppa dem. Hur tänker till exempel en målvakt efter en förlust? Vad kan de påverka och inte. Sådana grejer. Vi vill också att deltagarna ska få med sig något hem från campen och tror det här blir ett uppskattat inslag, säger Henrik Edwall.
Thomas Nilsson, som började jobba med elitidrottare för tolv år sedan, ser också fram mot uppdraget.
– Det är en fantastisk möjlighet att tillsammans med andra få möjligheten att förkovra sig i det man tycker är roligast av allt, att som sista utpost stoppa motståndarna från att hurra. Att vara målvakt i innebandy kräver en rad färdigheter. Du ska vara snabb, vig, ha spelförståelse, vara duktig på utkast med mera.
– Men det är också ett mentalt spel att vara målvakt. Det kräver mod. Innebandy är ett snabbt spel och som du behöver kunna refokusera, det vill säga lämna det som hänt och istället rikta fokus mot det som pågår här och nu. Att arbeta med mental träning är precis som det låter, ett arbete. Det kräver tålamod, uthållighet och övning, säger han i ett pressmeddelande.