Dålig start fällde åter Visby IBK

Visby IBK hade hämtat upp ett 1–4-underläge till 4–4. Men det blev inga poäng i bottenmötet mot Höllviken. Skåningarna avgjorde med drygt två minuter kvar att spela.

Höllviken chocköppnade i Ica Maxi arena och fick till slut med sig alla tre poäng.

Höllviken chocköppnade i Ica Maxi arena och fick till slut med sig alla tre poäng.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-12-04 21:52

Precis som i förra matchen mot Pixbo fick hemmalaget en usel start.

Matchklockan hade inte ens passerat tio minuter innan Höllviken hade gjort tre mål i Ica Maxi arena.

– Jag vet inte varför det blir så, men vi är inte påkopplade. Vi känner förstås till matchens betydelse och har absolut inget att skylla på, suckar Visbys tvåmålsskytt Albin Lundell, 22.

Vid seger hade laget passerat Höllviken och klättrat upp över nedflyttningsstrecket i SSL.

– Med tanke på tabelläget känns förlusten såklart ännu tyngre. Men tyvärr blir inledningen vårt fall.

Det var 4–1 efter 20 minuter och tränaren Fredrik Holmgren valde att byta målvakt. Rasmus Ekström ersatte Martin Stolt och spikade igen. Halvvägs in i matchen fick Visby kontakt, när Albin Lundell satte sitt andra mål för kvällen och det var 2–4.

– Jag tycker vi tar över i andra och tredje perioden. Höllviken är bollförande i första, men sedan kontrollerar vi matchen, fortsätter Albin Lundell som gjort sex mål och 13 poäng på 15 matcher.

– Jag har varit i en liten svacka, så jag hoppas få bibehålla det här. Alltid kul att göra mål, även om det är svårt att glädjas nu.

Wilmer Viinamäki gjorde 3–4 tidigt i sista perioden och minuten senare kvitterade Hassan Hajo som var tillbaka från skada. Gästerna tvingades till en timeout, men Visby var fortsatt heta och jagade ett segermål. Chanser saknades inte. Bästa läget hade just Hajo, men Höllvikens burväktare Erik Lennheimer räddade och i stället blev det en snabb omställning där Martin Kisugite kunde sätta det avgörande 5–4-målet.

– Det är för dåligt och under all kritik. Som jag upplever situationen kommer dom två mot en och det ska inte kunna hända med några minuter kvar.

Närmast väntar två bortamatcher. Växjö på söndag och sedan tabelljumbon Warberg i nästa vecka.

– Två lag på den nedre halvan som vi ska kunna slå, om vi spelar som i andra och tredje perioden. Två sexpoängsmatcher.

Matchfakta

SSL

Visby IBK 4

Höllviken 5

(1–4, 1–0, 3–1)

Period: 1: 0–1 (0.43) Felix Strandljung, 0–2 (3.25) Ted Nivestam, 0–3 (9.55) Kim Uddvi, 1–3 (11.56) Albin Lundell (Daniel Gonzalez Palm, 1–4 (18.04) Felix Strandljung.

Period 2: 2–4 (10.28) Albin Lundell (Daniel Gonzalez Palm).

Period 3: 3–4 (6.37) Wilmer Viinamäki (Tommy Bolin), 4–4 (7.44) Hassan Hajo (Andreas Jansson), 4–5 (17.53) Martin Kisugite.

Publik: 772.

.
.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!