"Den här kvällen var Endre påkopplat"

Det krävdes ett mästarlag på andra sidan. Mot Täby stod Endre för sin bästa prestation i höst.

Yeeeees! Elin Roos, Anna Karlsson och Ellen Bäckstedt jublar efter ett av målen i segern mot Täby.

Innebandy2019-11-22 21:55

Jag har sett Endres flesta matcher den här säsongen och konstaterat att spelet inte suttit i 60 minuter en enda gång.

Inte ens i 12–5-krossen mot Jönköping såg det länge speciellt bra ut. Då var laget i underläge fram till slutet av den andra perioden, innan allt plötsligt ramlade in framåt i den sista.

Hemmasegern mot Karlstad var också länge jämn och oviss, precis som matchen mot bottenlaget Warberg senast.

Men när regerande mästarlaget och rivalen Täby – som skickat ut Endre i slutspelet tre år på raken – kom på besök i Ica Maxi arena plockade de gulsvarta fram hela registret.

Bortalaget spräckte visserligen målnollan efter 19 sekunder, men det var mer ett slumpmål än något annat.

För den här kvällen var Endre påkopplat i alla lagdelar redan från start. Det lyste i ögonen på Stephanie Boberg, Elin Roos eldade på sina lagkamrater (det gör hon visserligen som oftast) och målvakten Frida Görtz agerade stablit mellan stolparna och visade 100-procentigt fokus.

Täby med alla sina stjärnor fick iväg fyra skott på mål i första perioden, sex i den andra och 15 totalt. Det säger en del om hur uppoffrande Endre agerade. Är det något tränaren Joakim Sjöstrand printat in i sina spelare så är det att täcka skott och det gjorde verkligen tjejerna den här kvällen.

Försvarsspelet har annars varit lagets största problem i höst. Innan fredagen hade Endre släppt in 60 mål på nio matcher, vilket är på tok för mycket. Förvandlingen var total och Endre satt ihop som en enhet över hela planen. En annan viktig punkt som inte fungerat i säsongsinledningen.

Offensivt har Endre levererat. Mot Täby bjöd laget dessutom bara på snygga mål. Tove Sandelin (hennes första mål) och Stephanie Bobergs backskott i krysset, Roos rökare utifrån, Anna Mobergs läckra framspelning till Sara Steen eller Linnéa Wallgrens backhand var alla en fröjd för ögat.

Av bara farten klättrade Endre upp över slutspelsstrecket också...

Matchfakta

SSL

Endre 5

Täby 3

(0–1, 2–1, 3–1)

Period 1: 0–1 (0.19) Matilda Sjödin (Ranja Varli). Skott: 5–4.

Period 2: 1–1 (2.46) Tove Sandelin (Stina Ander), 1–2 (12.01) Agnes Wiklund (Sara Attermo), 2–2 (13.31) Sara Steen (Anna Moberg). Skott: 9–6.

Period 3: 3–2 (2.25) Elin Roos, 4–2 (7.34) Linnéa Wallgren (Elin Roos), 4–3 (8.08) Matilda Sjödin (Ranja Varli), 5–3 (13.14) Stephanie Boberg (Ellen Bäckstedt). Skott: 6–5. Totalt: 20–15.