"Det är extra härligt att vinna i tre raka"

Endre har väntat länge, men nu är man äntligen i SM-semifinal igen. Kvartsfinalspöket Täby besegrades i tre raka efter vinst med 7–5 på tisdagskvällen.

Saken är klar, Ellen Bäckstedt har just satt 7-5 i öppen kasse och Endre är klara för semifinal.

Innebandy2021-03-30 21:43

De tre senaste slutspelen har för Endres del tagit slut i kvartsfinal mot Täby. Den här gången blev utfallet helt annorlunda, Endre är vidare till semifinal efter tre raka vinster.

– Det är underbart. Jag har ju fått vara med samtliga gånger tidigare, det har varit tufft och jämnt och vi har inte riktigt stått upp när det varit som viktigast. Men i dag är det en helt annan sak och det är extra härligt att vinna i tre raka, säger en lycklig Endretränare Joakim Sjöstrand.

Det började dock illa för Endre. Innan uppvärmning fick centern Corin Rüttimann kasta in handduken och bege sig till akutmottagningen med domningar och kraftig smärta i ena benet.
Väl i matchen inledde Endre den tredje kvartsfinalen bra. Laget hade kontroll över händelserna och fick tidigt hål på Täby genom Elin Roos och Ellen Bäckstedt dubblade sedan ledningen.
Täbys första avslut värt namnet kom efter drygt 17 minuters spel. I de två sista minuterna av perioden uppträdde inte hemmalaget alls med samma självklarhet och med nio sekunder kvar fick Täby, efter veligt spel i hemmaförsvaret, in en reducering.

Wilma Johansson såg till att dryga ut ledningen fyra minuter in i mittenakten. Repliken från Täby kom dock omgående och de byggde sedan vidare på det tills de plötsligt var i ledningen. Hemmaspelarnas blickar började flacka, men endast tillfälligt.
– Vi var inte särskilt nöjda med andra perioden men i paus snackade vi ihop oss och visade vad vi kan, säger Ellen Bäckstedt.

Endre gick ner på två formationer och återtog kommandot. Den tredje perioden var helt och hållet hemmalagets, man kvitterade tidigt och behöll kommandot. Med dryga minuten kvar att spela satte Anna Jakobsson det förlösande 6–5-målet och poängdrottningen Ellen Bäckstedt, 10 poäng på tre matcher, i öppen kasse.
– Det känns riktigt bra och det är jätteroligt att bidra med någonting men det är en jättestark laginsats, vem som helst kan avgöra, säger Ellen Bäckstedt.

Matchfakta

Endre IF 7
Täby FC 5
(2–1, 1–3, 4–1)

Period 1: 1–0 (7.05) Elin Roos (Bäckstedt), 2–0 (11.04) Ellen Bäckstedt, 2–1 (19.51) Moa Delshammar (Lundström).
Period 2: 3–1 (4.31) Wilma Johansson (Gabrielsson), 3–2 (5.02) Vilma de Gysser (Peterzén), 3–3 (8.23) Julia Croneld (Forsmark), 3–4 (9.30) Ellen Nyman (Forsmark).
Period 3: 4–4 (1.28) Terese Ahlqvist (Jakobsson), 5–4 (11.27) Ellen Bäckstedt (Johansson), 5–5 (13.44) Matilda Sjödin (Croneld), 6–5 (18.44) Anna Jakobsson, 7–5 (19.10) Ellen Bäckstedt.

Målvakten Frida Görtz har spelat en viktig roll.