Efter tränarens sjukskrivning – möte avgör ledarfrågan

Det har varit en turbulent tid för Endre IF. Dåliga resultat och i förra veckan sjukskrev sig tränaren David Normark. Klubben har ännu inte beslutat om man ska titta efter förstärkning till ledarstaben.

Joakim Sjöstrand i den senaste matchen mot Thorengruppen i Ica Maxi arena.

Joakim Sjöstrand i den senaste matchen mot Thorengruppen i Ica Maxi arena.

Foto: Michael Häglund

Innebandy2024-10-16 19:30

Bara tre poäng i SSL.

Huvudtränaren David Normark sjukskriven.

Det har varit en tuff inledning på hösten för Endre. 

– Vårt fokus har främst varit att ge David det stöd han behöver i den här situationen. Sedan pratar vi med tränarna som leder laget nu förstås, säger klubbchefen Karin Wennbo.

Normark var med när Endre föll med uddamålet mot Malmö i Skåne förra helgen, men har sedan varit borta från laget.

– Det finns egentligen inget nytt eller mer att säga där. Det finns en läkarkontakt och vi har en nära dialog.

undefined
Karin Wennbo, klubbchef i Endre.

Tills vidare delar assisterande tränarna Joakim Sjöstrand och Maja Liljeroth på uppdraget. Om det fortsätter så är inte bestämt, eller om Endre tänker ta in förstärkning, enligt Karin Wennbo.

– Vi pratar och har en dialog med Jocke och Maja hela tiden. 

Tittar ni på några andra alternativ?

– Inte i nuläget, men vi ska sätta oss i veckan och utvärdera mera. En analys av läget. Vad som är bäst för laget och individerna och hur spelarna ser på läget. Vilka behov som finns.

Vill ni ha in någon mer utifrån?

– Det får vi se efter vi satt oss ner, vad vi kommer fram till helt enkelt. Ska vi se oss om efter alternativ eller inte. Sen känner vi ingen stress eller så och har fullt förtroende för Jocke och Maja.

undefined
Endres Isabella Ström i matchen mot Thorengruppen.

Kommande helg väntar dubbla bortamatcher för laget. Tabelljumbon Karlstad lördag och topplaget Västerås Rönnby dagen efter. Tidigare har speldagarna varit fredag och söndag och med en hemma- och en bortamatch.

– Här skiljer det sig mellan SSL dam- och herr. På damsidan gör man ett försök med en dubbelhelg på hösten och en efter årsskiftet. Främst för att minska belastningen på spelarna och sen blir det lite billigare ekonomiskt. 

För Endres del innebär det två matcher mot Karlstad och Västerås Rönnby i Ica Maxi arena under en helg i februari.

– Tidigare behövde man kanske resa redan på torsdagen och i stället för att fara fram och tillbaka testas där här upplägget. Vi kommer att vara borta två nätter nu och hinner hem på söndagen efter matchen, fortsätter Karin Wennbo.

Klubbarna får dock flytta matcherna till ett annat datum om så önskas. Något Västerås Rönnby och Täby har gjort och som möts i kväll (onsdag) i stället för på lördag. Söndagens motståndarna behöver därmed inte spela två matcher i helgen och kommer mer utvilade till matchen mot gotländskorna.

– Det kan vi inte ha några synpunkter på, utan följer regelverket. Vi har någon flyttad match senare på säsong och får då lite mer vila inför nästa. Jag tänker att det jämnar ut sig och handlar mer om hur man förbereder sig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!