En tuff utvisning sänkte Visby IBK

En fem minuters utvisning blev Visby IBK:s fall i hemmamatchen mot Linköping i Svenska Superligan. Där gick Linköping från 2-2 till ledning med 6-2.

Linköping knockade Visby IBK i andra perioden.

Innebandy2019-11-02 20:32

Visby IBK föll med 6-8 där en fem minuters utvisning blev direkt avgörande, där gjorde Linköping fyra mål.

Vid 2-8 försökte Visby med allt vad man hade och kom så nära som 6-8, men närmare än så kom man inte.

– Jag känner mig tom just nu. Jag har svårt att släppa att de tog en femma som vi vet är väldigt avgörande i innebandy, säger Fredrik Holmgren, tränare i Visby IBK.

Visby IBK spelade 2-2 i första perioden, en period som bjöd på jämnt spel, men i slutet av perioden drog Mathias Forre på sig en fem minuters utvisning för hårt spel, en utvisning som avgjorde matchen.

– De får ju inleda andra perioden med en man mer och det vet vi att det avgör mycket, säger Fredrik.

Och Linköping utnyttjade verkligen fördelen.

Det tog 26 sekunder i andra perioden så satt 3-2 och efter 2.23 hade Linköpings ledning ökat till 6-2, då var det tunga huvuden i hemmalaget.

Innan perioden var slut stod det 7-2 till gästerna.

– Det var en oförtjänt ledning, säger Fredrik.

Och Linköping fick också 8-2, men då kom Visbys starka forcering där man satte tre mål till 5-8 på en minut och 50 sekunder.

Hemmapubliken började hoppas på stordåd.

IBK försökte, man plockade ut målvakten när båda lagen drabbats av utvisningar på två spelare var efter ett gruff.

Visby spelade med fyra utespelare mot Linköpings tre, men närmare än 6-8 kom inte Visby IBK, trots den starka forceringen.

– Vi ville visa både oss själva och andra att vi är starka trots allt, säger Fredrik.

Den här gången blev utvisningen på fem minuter direkt avgörande för matchens utgång, där Linköping visade en ruggig effektivitet och Visby IBK ligger kvar på sista plats i Svenska Superligan efter tio omgångar.

Matchfakta

Svenska Superligan

Visby IBK-Linköping 6-8

(2-2, 0-5, 4-1)

Första perioden: 1-0 (5.05) Patrik Jansson (Filip Nilsson), 1-1 (10.26) Olle Abrahamsson (Oskar Seth), 2-1 Heikki Hirvisuo (Andreas Jansson), 2-2 (17.30) Martin Karlsson (Simon Pahlén).

Skott: 6-6.

Andra perioden: 2-3 (0.26) Oskar Hovlund, 2-4 (1.33) Simon Pahlén, 2-5 (1.57) Matej Jendrisak, 2-6 (2.23) Olle Abrahamsson, 2-7 (17.24) Martin Karlsson.

Skott: 7-5.
Tredje perioden: 2-8 (2.38) Martin Karlsson, 3-8 (12.10) Kasper Broby (Markus Jovic), 4-8 (13.42) Vilmer Viinamäki (Heikki Hirvisuo), 5-8 (14.00) Kasper Broby (Albin Lundell), 6-8 (15.40) Vilmer Wiinamäki (Tommy Bolin).

Skott: 12-7. Totalt: 25-23.