Endre föll i hemmapremiären: "Vi slarvar för mycket"

Anna Jakobsson är tillbaka i Endre IF och var nära att kvittera i hemmapremiären mot Warberg i slutminuterna, men gästerna höll undan och vann med 3–2.

Hemmapremiären blev knappast vad Endre hade hoppats på. Warberg vann med 3-2. Här ses återvändaren Emy Westergren som är tillbaka i Endre efter tre år i IBF Falun.

Innebandy2024-09-29 17:26

SSL-legendaren Anna Jakobsson, 38, är tillbaka i Endredressen efter att ha fått frågan från klubben när skadeläget ser ut som det gör.

Söndagens återkomst blev knappast vad hon eller Endre hade förväntat sig.

– Det är alltid kul att vara tillbaka här. Publiken är fantastisk och inramningen fantastisk även om det blev en tråkig match, säger Anna Jakobsson efter 2–3 mot Warberg.

Endre spelade precis som Warberg man-man-försvar, men fick till skillnad från gästerna inte till det.

Först i tredje perioden valde Endreledningen att justera försvarsspelet och då var man på väg att ta sig tillbaka in i matchen.

– Det tar för lång tid för oss på bänken att ta det här beslutet och det är för dåligt. I de första två perioderna slarvar vi alldeles för mycket, säger David Normark, tränare i Endre.

Warberg tog ledningen med 1–0 efter första perioden och hade 3–0 efter två spelade perioder. Så länge var det Frida Görtz som höll Endre kvar i matchen. Landslagsmålvakten räddade två straffar och var het även om hon ville ha tillbaka Warbergs tredje mål som hon släppte mellan benen.

I tredje tog Endre över alltmer och Seraina Fitzi dundrade in 1–3 i powerplay och minuten efter spelade Fitzi fram lagkapten Chiara Gredig och det stod 2–3 på resultattavlan.

Endre tryckte på för en kvittering och Anna Jakobsson hade bland annat chansen i slutminuterna.

– Jag hade egentligen ingen vinkel utan försökte valla den på målvakten och in. Jag stod för dåligt till, men får justera det till nästa gång, säger Anna Jakobsson.

Warberg höll undan och firade stort efter slutsignalen.

– Vi ger det chansen i tredje, men vi hade behövt några minuter till, säger David Normark.

Närmast väntar Malmö FBC för Endre IF. Ni ser alla matcher på Helagotland.se.

undefined
Anna Jakobsson var på hugget framför målet men det var också Warbergkeepern.