Endre har lyft i SSL - Steen fyramålsskytt

Endre har hittat formen i SSL och man tog nu tredje raka segern när man körde över Dalen med 13-3. Fyra mål av Steen.

Segerglädje för Endre som tog sin tredje raka seger och säsongens första bortaseger.

Innebandy2019-11-24 15:32

Endre har kommit in i ett bra flow och Sara Steen och Stephanie Boberg har hittat VM-formen, det visade de i bortamatchen mot Dalen, en match Endre vann med 13-3.

Fyra mål och en assist för Steen och tre mål och en assist för Boberg när Endre krossade Dalen på bortaplan i SSL.

– Det är skönt för självförtroendet att få göra mål, men jag känner att jag ändå gjort bättre matcher, säger Sara Steen efter slutsignalen mot Dalen.

Det här var Endres tredje raka seger och åtta poäng av nio möjliga, 7-6 mot Warberg i förlängning, 5-3 mot Täby i fredags och nu 13-3.

– 5-3-segern hemma mot Täby var en riktigt skön seger och gav oss ett sjukt självförtroende, säger Sara.

Och det självförtroendet hade man med sig till Umeå Energi arena när man ställdes mot Dalen, Endre var ostoppbara.

Även om det var Dalen som fick första målet, slarv från Stephane Boberg bäddade för Dalens 1-0-mål.

Men i slutet av perioden kom tre snabba Endremål, på en minut och 18 sekunder och vips kunde Endre gå till periodpaus med en 3-1-ledning.

– Vi hade ändå en ganska dålig känsla i första perioden även om den blev lite bättre efter 3-1, säger Sara.

Men den blev bättre och i andra perioden gjorde Endre 6-0.

I tredje perioden blev det lite färre mål, men ändå 4-2 till Endre och totalt 13-3, skotten vann Endre med 51-9.

Endre ligger nu sexa i tabellen med 15 poäng efter elva matcher och nu väntar VM-uppehåll där Endrestjärnorna Sara Steen och Stephanie Boberg kommer att delta.

– Jag har ett ganska bra självförtroende nu inför VM, säger Steen.

Nästa match för Endre är 22 december då man möter Skogshall hemma.

Matchfakta

Svenska Superligan

Dalen-Endre 3-13

(1-3, 0-6, 2-4)

Första perioden: 1-0 (8.20) Clara Forssén, 1-1 (18-08) Sara Steen (Stina Ander), 1-2 (19.24) Stephanie Boberg (Ellen Bäckstedt) 1-3 (19.35), Sara Steen (Moas Svanström).

Skott: 2-14.

Andra perioden: 1-4 (0.13) Stina Ander, 1-5 (4.22) Linnea Wallgren (Ellen Bäckstedt), 1-6 (8.19) Wilma Johansson (Moa Svanström), 1-7 (9.27) Stephanie Boberg (Ellen Bäckstedt), 1-8 (9.46) Erika Nilsson (Therese Ahlqvist), 1-9 (12.33) Erika Nilsson (Therese Ahlqvist).

Skott: 3-18.

Tredje perioden:1-10 (1.21) Sara Steen (Wilma Johansson), 1-11 (9.15) Wilma Johansson (Stephanie Boberg), 2-11 (13.22) Caroline Hansen, 2-12 (13.43) Stephanie Boberg (Sara Steen), 3-12 (15.30) Anna Jansson, 3-13 (15.37) Sara Steen (Stephanie Boberg).

Skott: 4-19. Totalt: 9-51.

Sara Steen hade en bra dag med fyra mål och en assist mot Dalen.