Endre IF utökar organisationen med klubbchef

Som ett led i Endre IF:s utvecklingsarbete har klubben inlett processen med att anställa en klubbchef.

Endre IF ser över sin organisation och ska rekrytera en klubbchef.

Endre IF ser över sin organisation och ska rekrytera en klubbchef.

Foto: Malin Stenström

Innebandy2021-09-15 13:38

Endre IF ämnar utveckla sin organisation och har inlett processen för att heltidsanställa en klubbchef. 

– Det här är inget vi kommit på nyligen, utan det har funnits i tankarna och den långsiktiga planen en längre tid. Vi gör egentligen inte en organisationsförändring, utan vi gör ett organisationstillskott. Det påverkar inte något annat i organisationen, säger Endres ordförande Rickard Wahlin. 

Det innebär att Pär Gabrielsson kommer vara kvar i rollen som sportchef.
 – Föreningen växer på alla ledder. Vi får fler ungdomar som spelar innebandy och vi får fler föräldrar och andra ideellt engagerade personer. Utöver de ideella krafterna och alla spelare finns det också ett behov av en ordentlig uppställning och stöd till de vi betalar lön till.

Syftet med klubbchefen är att denne ska kunna skapa en fast punkt i föreningen, menar Wahlin.
– Vi vill att det ska finnas en högre tillgänglighet och beslutskraft. När ideella är beroende av ideella så tar det lång tid för saker och ting, nu ska vi ta in någon som tar helhetsgrepp om det här. Det är ett naturligt steg i en förenings utveckling på den nivån vi befinner oss på, och nu är det rätt läge att ta det steget.

I den blivande klubbchefen eftersöker klubben sportslig kunskap i kombination med kompetens inom marknadsföring och sponsring. 
– Ja precis. Vi söker någon som har en god kännedom om föreningsliv men söker framförallt någon som inte bara utvecklar klubben organisatoriskt utan även ekonomiskt.

Tjänsten annonserades under onsdagen och ansökningstiden är satt till två veckor.
 – Vi går ut brett och söker över hela Sverige, det är viktigt att vi får rätt person för det. Den personen kan absolut finnas på Gotland, men vi vill fånga upp alla lämpliga kandidater som finns.

Rickard Wahlins förhoppning är att tjänsten blir tillträdd strax efter årsskiftet.
– Sedan vet man ju aldrig hur lång tid en sådan här process tar, men det vore perfekt om vi kan få in någon mitt i säsongen och bli intrimmad.

Helagotland.se direktsänder Endre IF:s samtliga matcher i Svenska Superligan säsongen 21/22, inklusive slutspel. För att kunna se matcherna krävs att du har abonnemanget Premium Digital. 

Tekniska frågor och svar kring våra livesändningar hittar du här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!