Endre tog säsongens första trepoängare

Det blev en jämn match mellan Endre och Karlstad i damernas SSL. Men två snabba mål av Ellen Bäckstedt gav seger till Endre.

Segerjubel för Endre efter tre raka matcher utan vinst. Nu blev det 7-6 mot Karlstad.

Innebandy2019-10-06 16:35

Äntligen fick Endrespelarna jubla när säsongens första seger i SSL var i hamn, 7-6 mot Karlstad i Ica Maxi arena var en viktig seger för laget som väntat i tre matcher på en fullpoängare.

– Otroligt skönt att vi kunde vinna, men vi kände att vi hade dem hela matchen, säger Ellen Bäckstedt, tvåmålsskytt.

Men lagen följdes åt hela matchen och inte förrän på slutet kunde Ellen Bäckstedt dundra in vid ställningen 5-5 både 6-5 och 7-5.

Men gästerna hade inte gett upp hoppet trots allt och när Endre drog på sig en utvisning när det återstod 1,5 minuter så var det ett gyllene läge för Karlstad.

Reduceringen till 6-7 kom också, men då återstod det bara 28 sekunder, den tiden stod Endre emot och fiskade in första segern.

Karlstads var obesegrat inför Endrematchen, laget hade tre raka segrar.

En stark och välbehövlig seger, där Karlstad tog ledningen med 1-0 innan Endre kunde vända och vinna första perioden med 3-2.

Karlstad utjämnade till 3-3 i andra, sen ökade Endre på till 4-3, men tio sekunder senare satt 4-4.

Och nästa samma sak hände när Endre tog ledningen med 5-4, 46 sekunder senare satt 5-5.

– Det var lite jobbigt att de replikerade så snabbt, men otroligt skönt att vi kunde vinna, säger Ellen.

Men Endre kunde avgöra och framförallt var det ett bättre och betydligt fler skott som man avlossade än Karlstad samt att man är väldigt duktiga på att täcka skott som blivit alltmer avgörande i innebandyn.

Nästa match för Endre är kommande söndag då man har en ny hemmamatch, då ställs man mot Jönköping i Ica Maxi arena.

Över 700 personer kom till matchen mot Karlstad.

Matchfakta

Svenska Superligan Dam

Endre-Karlstad 7-6

(3-2, 1-2, 3-2)

Första perioden: 0-1 (1.52) Wilma Berggren (Sanna Eriksson),  1-1 (5.23) Maja Liljeroth (Anna Moberg), 2-1 (7.42) Isabella Ström (Wilma Johansson), 3-1 (13.01) Anna Moberg (Elin Gabrielsson), 3-2 (16.00) Frida Swahn Luize Bilinska).

Skott: 12-5.

Andra perioden: 3-3 (13.33) Adina Alfredsson (Carolina Karlsson), 4-3 (18.17) Elin Roos (Stina Ander), 4-4 (18.27) Luize Bilinska ( Linnea Juhlin).

Skott: 6-5.

Tredje perioden: 5-4 (8.21) Sara Steen (Ellen Bäckstedt), 5-5 (9.07) Adina Alfredsson (Amanda Berggren), 6-5 (15.53) Ellen Bäckstedt, 7-5 (17.53) Ellen Bäckstedt (Stephanie Boberg), 7-6 (19.32) Frida Swahn (Luize Bilinska).

Skott: 10-8. Totalt: 28-18.