Endres nya skadeelände – stjärnan missar premiären

Endre har åkt på skada efter skada. Nu missar även stjärnan Moa Dynefalk helgens SSL-premiär. ”Det är jättetråkigt för laget och för Moa att det händer naturligtvis”, säger tränaren David Normark.

Moa Dynefalk missar SSL-premiären.

Moa Dynefalk missar SSL-premiären.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2024-09-20 11:30

Det har varit en stökig försäsong för Endre. Laget har drabbats av många skador, och starka spelarna Ellen Bäckstedt, Ella Johannesson, Stina Ander har varit utanför spel. 

undefined
Ellen Bäckstedt och Ella Johannesson är två av flera skadade Endre-spelare.

Till helgen är backen Emma Ekenlinde tillbaka efter en lårskada – men i veckan drabbades Endre av ett nytt bakslag när forwarden Moa Dynefalk, som slog igenom stort förra säsongen och nyligen var på landslagsläger, stukade foten på en uppvärmning. 

Det innebär att Dynefalk inte kan spela i lördagens premiär mot Telge IBK. 

– Ja, så får vi se vad nästa vecka säger. Där får vi se vad de som kan säger, men vi räknar bort henne i helgen tyvärr, säger David Normark. 

undefined
Dynefalk har skadat foten och har tvingats följa veckans träningar från sidan.

Ännu en skada alltså, och Normark kan bara sucka åt eländet. 

– Det känns som att man har pusslat och lappat under försäsongen och tjejerna jobbar tålmodigt, och så kommer det en ny... Det är ju vad det är, vi får gilla läget, säger han och fortsätter. 

– Man kan lika gärna trampa snett i trappuppgången när man ska till jobbet, och nu hände det på uppvärmningen och det är lite typiskt. Det är jättetråkigt för laget och för Moa att det händer naturligtvis, men vi kan ställa ett slagkraftigt lag på banan ändå trots alla de här tunga namnen på sidan. 

Glädjande för Endre är dock att legendaren Anna Jakobsson är redo för comeback, som Helagotland kunde berätta på torsdagen

Helagotland direktsänder Endres premiär – sändningsstart 13.50 på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!