Feber stoppar Jovic och Jansson

Knapp förlust senast för Visby IBK. Nu väntar en viktig match mot tabellåttan Höllviken.

Fredrik Holmgren och hans Visby IBK tvingas att möblera om i linorna efter att Mattias Jansson och Markus Jovic lämnat återbud på grund av feber.

Fredrik Holmgren och hans Visby IBK tvingas att möblera om i linorna efter att Mattias Jansson och Markus Jovic lämnat återbud på grund av feber.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-10-05 08:00

Visby IBK fick efter två plattmatcher äntligen ett positivt besked mot Växjö hemma i Ica Maxi Arena.

Det trots att man gick från matchen utan poäng.

– Visst var man lite besviken där och dagen efter, men vi hade åkt på några käftsmällar mot Kalmarsund och Pixbo innan. I de matcherna tycker jag inte att vi var Visby IBK. Det var inte det laget som jag lärt känna eller som jag blev förtjust i under kvalet. Det var som att vi inte tävlade utan sprang bara efter motståndarna och lät de bestämma, säger Fredrik Holmgren, tränare i Visby IBK och fortsätter:

– Jag har aldrig tvekat på att vi har det, men spelar vi som mot Kalmarsund och Pixbo blir det jobbigt. Därför försöker jag hela tiden pränta in i spelarna att vi måste vara starka och tro på det.

Mot Växjö hade man 4–2 efter drygt halva matchen, men tappade till förlust 5–6.

– Då kände jag igen oss. Då var det vi som bestämde och var på bettet hela tiden. När jag analyserat matchen i efterhand så blir vi lite rädda före de kvitterar och när de kvitterar. Då faller vi för mycket i två formationer. Tredje formationen är stark hela matchen igenom, säger han.

På lördagskvällen är det dags igen när Visby möter Höllviken på bortaplan.

Dessvärre tvingas man klara sig utan både Markus Jovic och Mattias Jansson som insjuknat i feber.

Sedan tidigare saknas Filip Grapne.

– Det tvingar oss att göra om lite i formationerna. Jag får fundera lite hur vi ska ställa upp, men vi ser framemot att åka till Skåne.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!