Hyllar försvaret – efter storsegern: "Extrema siffror"

Tio mål och en utklassningsseger som heter duga. Men det som kanske främst imponerade i Endre var försvarsspelet. "Vi är noggranna och skär av ytorna väldigt bra. Därför vi vinner", säger Endres tränare Joakim Sjöstrand.

Endretränaren Joakim Sjöstrand hyllar framför allt försvarsspelet efter fredagens storseger.

Endretränaren Joakim Sjöstrand hyllar framför allt försvarsspelet efter fredagens storseger.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2021-03-27 20:01

Endre reste till Stockholm redan under lördagsförmiddagen.

– Det blev det bästa alternativet. Nu kan vi vara här uppe, träna, sova ordentligt och ladda för match, säger Joakim Sjöstrand.

Efter lunch tränade laget i Fleminghallen i Huddinge.

Alla spelare är med på resan och tillgängliga för spel i söndagens andra kvartsfinal i K–Rauta arena i huvudstadens norra delar.

– Det är bra och skönt att vi kan följa vår plan. Det kan ju hända mycket nu. Dels med det tajta spelschemat, men även pandemin och allt.

Trots storsegern i Ica Maxi arena på fredagskvällen var det framför allt den väloljade defensiven som stack ut i det första mötet.

– Vi är noggranna i vårt försvarsspel och skär av ytorna väldigt bra. Det är därför vi vinner matchen. Sedan tar Frida (Görtz, målvakt) de skott hon ska, Joakim Sjöstrand.

Endre täckte 25 skott, enligt klubbens egen statistik.

– Det är 52 procent av deras avslut. Extrema siffror och någon jag är väldigt nöjd med. Vi gör en solid match som sagt. Sedan är det förstås väldigt roligt att göra tio mål. Visserligen två i öppen kasse, men så är det i ett slutspel.

Stephanie Boberg var en av lagets tre tvåmålsskyttar i den första kvartsfinalen. Anna Jakobsson och Ellen Bäckstedt de andra två.

Den spelskickliga backen tror på en betydligt tuffare retur i Stockholm.

– Det är ny match och vi kan nog räkna med ett revanschsuget Täby, säger Stephanie Boberg.

10–2 var siffror i överkant och speglade inte matchen på Gotland.

– Det rann i väg lite. Dels tappade Täby energi efter det röda kortet (Ranja Varli) och sedan tog laget – med all rätt ut – målvakten i tredje perioden för att komma närmare. Vi gjorde två mål i öppen bur och det påverkade såklart resultatet. Samtidigt ledde vi ganska stort redan innan.

Stephanie Boberg poängterar att matchserien inte är avgjord på något sätt.

– Absolut inte. Det är 1–0 i matcher och inget mer. I det förra slutspelet vann vi också den första matchen, men åkte sedan ut i kvartsfinalen mot Täby. Det gäller att vi är på tårna på söndag.

Då, 2019, vann Endre det första mötet med 7–3.

Helagotland sänder alla Endres matcher. Den andra kvartsfinalen visas här, med uppsnack från 13.50 och matchstart 14.00.

Stephanie Boberg gjorde två mål i fredagens utklassning.
Stephanie Boberg gjorde två mål i fredagens utklassning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!