Idrotter som ishockey och ridsport har bekymrat sig över antalet hjärnskakningar.
Nu tycks innebandyn också se ett ökat antal huvudskador.
I november råkade Visby IBK:s David Gonzalez Palm av en hjärnskakning.
I december fick Endre IF:s Thea Ekholt utgå efter en smäll mot huvudet och så sent som i helgen fick Sara Steen kliva av med en befarad hjärnskakning efter att ha tacklats bakifrån.
Visby IBK-målvakten Martin Stolt har råkat ut för två hjärnskakningar på mindre än en månad.
Kevin Haglund sprang rakt in i Martin Stolt den 28 december, vilket resulterade i en hjärnskakning.
I lördags var Stolt tillbaka mellan stolparna, men tvingades bryta i tredje perioden sedan Simon Nilsson kolliderat med honom.
– Jag kände direkt att det var färdigspelat och huvudskador är lite läskiga man vill inte ta någon chansning direkt, säger Martin Stolt.
Innan skadan hade Martin Stolt aldrig drabbats av en hjärnskakning och risken för ytterligare hjärnskakning är större om man redan haft en.
Martin Stolt hade i onsdags, fyra dagar efter smällen, fortfarande huvudvärk.
– Det är så där faktiskt, det är bara att följa hjärntrappan igen. Först 24 timmar efter att huvudvärken släppt kan jag ta nästa steg.
Den första hjärnskakningen höll honom borta i tre veckor.
Vad gör du under dagarna?
– Jag ligger bara hemma i sängen. Jag försöker lyssna på lite podcasts för att få tiden att gå.
Hur ser du på att du fått två hjärnskakningar på så kort tid?
– Nu gäller det att ta det försiktigt och verkligen se till att man är hundra när man är tillbaka så man inte hamnar där igen. Det är viktigt att ge det tid tänker jag.
Blev du rädd?
– Nja, det är inte så att man är rädd när man spelar eller så för då går det inte att fortsätta. Däremot blev jag lite rädd kanske just när det hände.
Själv tycker han att situationerna skiljer sig och där den senaste mot Warberg var lindrigare.
– Den första var mycket värre. Då var jag yr och illamående efter smällen. Nu är det bara huvudvärken så den här är förhoppningsvis lindrigare.
Har du klara minnesbilder av händelserna?
– Mot Warberg visste jag att jag gick ut lite långt, men mot Kalmarsund kunde spelaren inte nå bollen utan valde att ge sig in i situationen ändå och det slutar med att han kör över mig. Där jag inte hade någon chans att skydda mig som målvakt. Jag sitter ner och har låg tyngdpunkt, en utespelare borde kunna reagera snabbare.
En anledning till att antalet hjärnskakningar inom idrotten ökar kan vara att sporten utvecklas och går snabbare.
– Det går så snabbt och man får som spelare försöka anpassa sig och ha något slags säkerhetstänk, säger Martin Stolt som under onsdagen besökte läkare för att få skadan dokumenterad.
Nu väntar hjärnvila veckan ut innan han eventuellt får ta nästa steg.
– Jag väntar också på en remiss eftersom de vill göra en röntgen av mitt huvud.
Svenska Innebandyförbundets Juridiska nämnd (JN) tog inför säsongen beslut om att titta extra på incidenter som innebär våld mot huvudet. Trots det har JN under säsongen kritiserats för att inte göra detta i tillräckligt hög utsträckning.
Billy Nilssons armbågstackling mot Visbys Daniel Palm Gonzalez i november var ett av de fall nämnden valde att inte granska närmare.
Í dagsläget finns ingen rutin för klubbar att rapportera hjärnskakningar till innebandyförbundet.