Wedberg stortrivs i IBK: ”Det lockar verkligen”

Sabina Wedberg klev in i Visby IBK:s ledarstab 2022. Nu är hon klar för en tredje säsong. ”Jag känner inte samma press som jag gjorde förut. Jag känner mig mycket lugnare och tryggare”, säger Wedberg som stortrivs i IBK.

Sabina Wedberg, Visby IBK.

Sabina Wedberg, Visby IBK.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2024-05-30 11:30

För en tid sen blev det klart att Joakim Bandholtz fortsätter som huvudtränare i Visby IBK, och nu är också den assisterande tränaren Sabina Wedberg överens om ett nytt avtal. 

– Superkul! Framför allt med den nya allsvenskan. Det lockar verkligen, säger "Sabbe". 

Vad är det som lockar där? 

– Just att vi kommer att få mäta oss med alla lag. Varje match kommer att vara så viktig. Det känns på något sätt mer på riktigt. Det är helt rätt väg att gå. 

undefined
Visby IBK besegrade Bele Barkarby i kvalet till SSL. Rasmus Ekström, Sabina Wedberg och Stefan Mörk.

Hon tog steget över till Visby IBK hösten 2022, och hon trivs mycket bra i klubben. 

– Jag trivs kanonbra, säger hon och fortsätter: 

– Första säsongen var det nytt, det var killar och sådär. Innebandy är ju innebandy och det spelar ingen roll vilket kön man har, men det är en annan grej i omklädningsrummet. Förra säsongen kom jag in i det ännu mer. Den första säsongen kom jag in lite sent, det hade gått några omgångar. Jag trivdes, men jag märkte den här säsongen att man är mer inne i det och har lärt känna dem. Och det är fördelen, att vi har fått behålla i princip samma trupp tre säsonger. Det gör att man känner spelarna på ett annat sätt. 

Wedberg var som spelare en notorisk poänggörare i Endre och gjorde 262 matcher i den gulsvarta tröjan. 2019 tog hon över som huvudtränare i Endre, men uppdraget blev kortvarigt. 

På frågan om hur hon har utvecklats i sitt ledarskap i IBK svarar Wedberg: 

– Framför allt har jag nog utvecklat att jag inte behöver ha stenkoll på allt hela tiden. Jag gick verkligen all-in med Endre och la förmodligen mer tid och energi än vad jag behövde. Men det kändes som att man hela tiden hade något att leva upp till då, när man var den första kvinnliga tränaren och den biten. 

– Sen är det skillnad att vara assisterande också. Det gör ju sitt, men "Jocke" är bra på att lämna över vissa bitar till mig och jag känner mig mycket säkrare. Jag känner inte samma press som jag gjorde förut. Jag känner mig mycket lugnare och tryggare. 

Och samspelet med Bandholtz fungerar väl, säger hon: 

– Vi pratar väldigt mycket innebandy, jag och "Jocke", och tänker väldigt lika. Det har varit väldigt smärtfritt.

undefined
Wedberg var huvudtränare i Endre 2019.

Visby IBK:s senaste säsong tog slut i den första kvalrundan till SSL efter att man förlorat mot Sundsvall, och med distans till uttåget känner Sabina Wedberg att laget missade att pricka formen. 

– Det känns lite som att vi toppade i samband med Dalen-matchen, vi hade nog behövt att toppa lite senare på säsongen. Hur man än vrider och vänder på det så var det små marginaler hela tiden mot Sundsvall. Det gick till straffar och vi hade lika gärna kunnat vinna första matchen och andra matchen. 

– Med det här nya serieupplägget kommer allt att bli tuffare, och jag tror att det kommer att gynna oss. Vi har en bred trupp med tre bra femmor och vi kommer att orka spela tuffa matcher hela tiden, säger Sabina Wedberg.

IBK kommer att ställa i princip samma lag på banan som förra säsongen, och har endast värvat backen Hannes Karlsson. 

– Vi har ett superstarkt lag. Det visade vi stundtals förra säsongen. När vi är bra så är vi riktigt bra, det gäller bara att vi ska vara det när det väl drar ihop sig, säger Wedberg. 

De senaste säsongerna har Stefan Mörk också varit assisterande tränare, men där är det ännu inget klart för framtiden. 

undefined
Visby IBK förlorade mot Sundsvall i SSL-kvalet i våras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!