”Jag vet inte varför vi spelar som ett juniorlag”

Säsongspremiär för nya allsvenskan. Då fick ett slarvigt Visby IBK en brutal start när man förlorade mot Fagerhult. ”Jag tror det är vår sämsta insats försvarsmässigt sen jag började som tränare”, säger Joakim Bandholtz.

Visby IBK föll tungt i seriepremiären.

Visby IBK föll tungt i seriepremiären.

Foto: Läsarbild

Innebandy2024-09-21 18:46

Det var ett mycket formstarkt Visby IBK som kom till seriepremiären mot Fagerhult Habo. 

Man hade segrar mot SSL-lagen AIK och Jönköpings IK i ryggen – men det skulle inte betyda någonting den här lördagen. 

Nej, hemmalaget var hetare och gick segrande ur en intensiv match. Vinsten grundlades framför allt i den första perioden då Fagerhult skaffade sig en 3–0-ledning mot ett slarvigt och oskarpt Visby IBK. 

IBK gjorde ett rejält försök att komma ikapp i tredje och efter att Linus Sjögren gjort 5–7, hans fjärde mål för dagen (!), var det nerv. Men snabbt därefter gjorde Fagerhult 8–5 i öppen målbur, efter nytt IBK-slarv, och till slut vann Fagerhult med 10–7 efter ytterligare två mål när IBK spelade sex mot fem.

Fyramålsskytten Linus Sjögren var förstås besviken efteråt. 

– De får jätteonödiga tre mot två- och två mot ett-lägen. Det känns som att vi bjuder dem på det lite. 

– Hem och tjura i någon timme, och sen släppa det. Det är ny match nästa helg, säger han till innebandy.tv. 

undefined
Linus Sjögren blev fyramålsskytt.

Visby IBK:s tränare Joakim Bandholtz tyckte att hans lag spelade juniorinnebandy. 

– Jag vet inte hur många bollar vi bjuder på. Jag tror det är vår sämsta insats försvarsmässigt sen jag började som tränare. Vi bjuder på så mycket att det är ganska lätt att vara Fagerhult, säger han. 

Att det kan bli så, vad kan det bero på? 

– Det vet jag faktiskt inte, det är svårt att svara på. Vi har inte haft en bra träningsvecka (på grund av sjukdomar i laget). Det är en sak, men det går inte att lägga ansvaret åt det hållet. Nej, jag vet inte varför vi spelar som ett juniorlag helt plötsligt.

IBK-tränaren fortsätter:  

– Vi har varit sjukt stabila bakåt, och vi släpper in färre mål mot Kalmarsund än vad vi gjorde mot de här. Det säger ju något. Vi är på väg att äta oss i kapp, och då gör vi en jättegroda. Sen håller vi att äta oss ikapp en gång till, och så gör vi en jättegroda igen. Två eller tre gånger bara ger vi dem bollen så att de kan göra mål. Det var väldigt, väldigt förvånande måste jag säga. Det såg jag inte komma. 

undefined
Joakim Bandholtz.

En mycket tuff premiär för Visby IBK alltså, som möter Sirius i sin hemmapremiär kommande helg. 

– Vi får kolla på filmerna och diskutera i femmorna hur vi har uppträtt, vad vi har gjort och inte. Det är lätt att döma för snabbt när man har mycket känslor efter en premiär, men det är uppenbart att vi gett bort alldeles för lätta mål. Jag tycker också att Fagerhult spelar som vi har gjort mot vissa lag, och de straffar oss enormt hårt med ett väldigt rakt spel och högt tempo, säger Bandholtz. 

undefined
Fagerhult fick jubla.

Matchfakta

Allsvenskan 

Fagerhult Habo – Visby IBK 10–7 (3–0, 3–2, 4–5) 

Period 1: 1–0 (2.10) Alexander Svensson, 2–0 (9.39) Alexander Svensson, 3–0 (19.49) Oscar Berggren. 

Period 2: 4–0 (0.57) Theo Eriksson, 4–1 (5.53) Linus Sjögren (Gustav Johansson), 5–1 (15.33) Robin Raske, 6–1 (19.14) Philip Laasonen, 6–2 (19.34) Kim Ganevik (Ville Hirvisuo). 

Period 3: 6–3 (3.06) Linus Sjögren (Ville Hirvisuo), 7–3 (7.44) Theo Eriksson, 7–4 (11.43) Linus Sjögren (Eddie Nissen-Sandberg), 7–5 (13.24) Linus Sjögren (Hannes Karlsson), 8–5 (16.14) Gustaf Mattlin (i öppen målbur), 9–5 (17.31) Robin Raske (i öppen målbur), 9–6 (18.43) Ville Hirvisuo (Hannes Karlsson), 10–6 (19.10) Theo Eriksson, 10–7 (19.14) Markus Jovic (Hugo Lindberg). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!