Jon redo för 11:e säsongen med Visby IBK

Jon Lindgren jobbar stenhårt och gör sitt jobb i Visby IBK. Nu gör han sin 11:e säsong och har nått målet att få spela i SSL.

Foto: Ulf Jönsson

Innebandy2019-09-24 10:09

Redan säsongen 2006 debuterade Jon Lindgren i Visby IBK, han kom då från sin moderklubb Hansa/Hoburg, det blev tre säsonger i Visby IBK innan han bytte tillbaka till Hansa/Hoburg.

– Jag tappade lite motivation och energi och tyckte det kunde vara värt att gå tillbaka till Hansa för att kunna hitta motivationen igen, säger han.

Efter tre säsonger i Hansa/Hoburg var han redo sugen på att testa med Visby IBK igen.

– Jag hade fått tillbaka energin och glädjen, så det var bara att köra på igen, säger han.

Men de senaste åren har han behövt tänka efter lite extra om det ska bli en fortsättning i Visby, han har oftast bestämt sig ganska sent om det skulle bli en fortsättning eller inte, men när klubben tog sig upp i SSL var det ingen tvekan om att han ville följa med.

– Jag fick verkligen ny energi och glädje, det var en riktig morot att vi tog oss upp. Förra säsongen hade jag en del skador som jag drogs med, men så här långt har jag klarat mig och kunnat vara med på en hel försäsong, och det märks. Nu går jag in helhjärtat för det här, säger han.

Ny tränare i Fredrik Holmgren, hur är han?

– Jag har bara gott att säga om honom hittills. Han är jätteseriös och går in på detaljer och ser spelet på ett annat sätt. Han är pedagogisk och väldigt mån om gruppen, det är som Tommy (Bolin, medspelare) sa i SSL-upptakten, att Fredrik är Visby IBK:s bästa värvning i år.

Visby har spelat flera träningsmatcher och i några av matcherna har förlustsiffrorna dragit iväg, 3-17 mot Falun och 2-14 mot Kalmarsund.

– Träningsmatcher är till för att lära sig, det är klart att det är stora siffror som sticker ut, men det har inte sett så dåligt ut ändå som siffrorna visar.

När det var upptaktsträff för SSL så tippades Visby sist av de flesta andra tränarna.

– Vi var ju toksist, men det är perfekt att alla tippar oss i botten, nu är det 13 lag som ska slå oss och det kan bli jobbigt att förlora mot Visby IBK, säger han.

Seriepremiären är mot Pixbo idag, men Jon hade gärna spelat premiären hemma i Ica Maxi arena.

– Det hade klart varit häftigt att göra sitt första byte i Ica Maxi inför en fullsatt arena, men den matchen är ju bara en vecka bort, så den kommer, säger han.

Jon Lindgren spelar för tillfället som forward, en position han trivs med.

– Jag spelar på andra positioner också om de vill, men jag trivs nog bäst som forward, säger han.

Ikväll gör Visby IBK en historisk premiär i den högsta ligan, SSL, ett mål man haft i  många år, nu är man äntligen där, dags för spel.

undefined
Visby IBK

Truppen: Rasmus Ekström, Martin Stolt.

Mattias Forre, Andreas Jansson, Jesper Eliasson, Filip Grapne (ny), Mattias Jansson, Heikki Hirvisuo, Filip Nilsson, Anton Stefansson (ny), Melker Jakobsson.

Kasper Broby, Wilmer Viinamäki, Tommy Bolin, Jon Lindgren, Emil Zetterberg (comeback), Markus Jovic, Daniel Gabrielsson (ny), Filip Andersson, Albin Lundell (ny).

Patrik Jansson, Daniel Gonzales Palm, Hassan Hajo (ny).

Ledare: Fredrik Holmgren, tränare, Stefan Mörk, assisterande tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!