Kais Mora satte stopp för ny Endreseger

Endre föll borta med 2-7 mot Kais Mora i Superligan Dam. Kais Mora utnyttjade sina målchanser bättre än vad Endre gjorde.

Ellen Bäckstedt gjorde Endres första mål mot Kais Mora som betydde 1-5.

Innebandy2019-10-28 21:33

Superligan har haft två veckors speluppehåll på grund av landslagsspel, Endre kom från två raka segrar innan uppehållet, 7-6 mot Karlstad och 12-5 mot Jönköping.

Men någon ny seger blev det inte när man mötte Kais Mora borta, det blev förlust med 2-7.

– Vi borde satt några fler mål, skönt att vi skapar lägen, men tråkigt att vi inte sätter dit dom. Vi gör ändå inte någon jättedålig match, säger Ellen Bäckstedt till SSL Play.

Båda lagen fick gå mållösa från första perioden som ändå var ganska jämn och bjöd trots allt på några målchanser.

Den första riktigt farliga chansen hade Endres Erika Nilsson efter knappa fyra minuters spel, nästan helt öppet mål, men ingen utdelning.

I andra perioden var det mer Kais Mora, men det var Endres Wilma Johansson som hade det första och farligaste läget redan efter knappa två minuter, men en storspelande keeper i Kais Mora, Jenny Axelsson kunde retfullt enkelt rädda.

Några minuter senare kom matchens första mål när Johanna Hultgren satte 1-0.

Och knappa fem minuter senare bjöd Kais Mora på ett riktigt klassmål där Lisa Svarfvar avslutade med ett kanonskott i närheten av krysset.

Endre var dock inte utan chanser, men det kändes ändå som att Kais Mora hade bra grepp om händelserna.

Men trots det var målskytten Johanna Hultgren inte nöjd.

– Vi har dåligt bolltempo och det är lite lojt och vi slarvar bort bra lägen, vi behöver stänka in ett par bollar till om vi ska vinna, säger hon till SSL Play.

Inför sista perioden gick Endre ner på två femmor, men det hjälpte inte, Kais Mora gick fram till 5-0 innan Ellen Bäckstedt kunde reducera.

Stephanie Boberg satte 2-6 i powerplay, men det var ändå hemmalaget som fick sista ordet när Malin Alkelöw satte 7-2 i tom bur.

Nästa match för Endre är hemma mot Iksu.

Matchfakta

Svenska Superligan

Kais Mora-Endre 7-2

(0-0, 2-0, 5-2)

Första perioden. kott: 11-7.

Andra perioden: 1-0 (3.55) Johanna Hultgren (Frida Bäfve), 2-0 (8.53) Lisa Svarfvar (Lina Svarfvar).

Skott: 10-3.

Tredje perioden: 3-0 (3.30) Moa Gustafsson (Johanna Hultgren), 4-0 (6.37) Anna Wijk (Moa Gustafsson), 5-0 (6.59) Caroline Rosenberg (Alexandra Terner), 5-1 (13.30) Ellen Bäckstedt (Wilma Johansson), 6-1 (14.40) straff, Anna Wijk, 6-2 (16.04) PP Stephanie Boberg (Stina Ander), 7-2 (19.28) Malin Alkelöw i tom bur.

Skott:  10-8. Totalt: 31-18.

Stephanie Boberg gjorde 2-6 i powerplay.