Klart att målvakten lämnar för ny klubb

Efter fyra säsonger och 92 matcher är det klart att Martin Stolt, 24, lämnar Visby IBK. "Jättetufft, men jag är redo för nya utmaningar", säger han.

Martin Stolt lämnar Visby IBK efter fyra säsonger på Gotland.

Martin Stolt lämnar Visby IBK efter fyra säsonger på Gotland.

Foto: Dennis Pettersson

Innebandy2020-04-17 14:22

Helagotland.se skrev nyligen att målvakten var på jakt efter en ny klubb.

Martin Stolt var en av de stora hjältarna när Visby IBK avancerade till Svenska Superligan (SSL) för på dagen ett år sedan efter att Thorengruppen besegrats.

– Jag har många fina minnen i Visby IBK och på Gotland. Det som sticker ut allra mest prestationsmässigt är förstås när vi tog klivet upp i SSL. Det var en häftig kvalserie, säger Martin Stolt.

Runt lunchtid på fredagen blev han klar för en ny klubb.

– Det stämmer, men eftersom klubben inte gått ut med det ännu vill jag inte säga exakt vilken. Men jag och tjejen blir kvar i Sverige och jag har skrivit på för en klubb i SSL, så mycket kan jag säga.

Att lämna Visby och Gotland är dock inte helt enkelt.

– Nej, det känns jättetufft rent ut sagt. Jag har tillbringat stora delar av mitt vuxna liv här, även träffat kärleken på Gotland och trivts väldigt bra i klubben. Samtidigt har vi kommit till ett beslut att det här är det bästa för oss. Och jag är redo för nya utmaningar, fortsätter Martin Stolt.

Under sina säsonger i IBK spelade burväktaren 92 matcher. 64 i allsvenskan och 28 i SSL. Han svarade också för fem assist.

Tidigare har det pratats om Linköping och just SSL-nykomlingen Thorengruppen som tänkbara klubbar. Enligt Sportexpressen.se hamnar målvakten i Växjö Vipers. Smålänningarna har sedan tidigare värvat Visby IBK:s poängkung Tommy Bolin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!