Klubbchefen: "Tre riktigt bra lag i båda serierna"

Lagen som åkte ur SSL hamnade i den södra allsvenskan, samtidigt som det är klart att Visby IBK blir kvar i den norra serien. "Nykvarn toksatsar och blir väl megafavoriter att gå upp", säger Visbys klubbchef Joakim Bandholtz.

Visby IBK:s serieindelning för säsongen 21/22 är klar.

Visby IBK:s serieindelning för säsongen 21/22 är klar.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2021-05-14 15:10

Visby IBK placeras i den norra allsvenskan även nästa säsong.

Därmed slipper laget att möta både Höllviken och Fagerhult Habo som ramlade ur SSL.

Den södra serien innehåller redan starka klubbar som Warberg, Karlstad, Lindås, Lagan, Lerum, Örebro och Lillån.

– Det finns tre riktigt bra lag i båda seriererna skulle jag säga. I vår serie tänker jag på AIK och Nykvarn, förutom oss då och i den södra Karlstad som värvat bra spelare, Warberg och Fagerhult Habo, säger Joakim Bandholtz och fortsätter:

– Alla sex lag håller jämn klass och kan mäta sig med bottenlagen i SSL.

För Visby väntar också: Bele Barkarby, Tullinge, Gävle, Hudik Björkberg, Sätra, Salem, Strängnäs, Täby och nykomlingen Onyx (division 1). Nykvarn har värvat Hampus Ahrén från Storvreta och Karljohan Ahlroth från Växjö bland andra, båda stora framtidsnamn som redan gjort ett par starka säsonger i högsta ligan. Ahrén och Ahlroth har tidigare spelat i Nykvarn.

– Nykvarn toksatsar och blir väl megafavoriter att gå upp. Och AIK som fått tillbaka Binge" (Magnus Jäderlund, tränare) ser riktigt starka ut, fortsätter Joakim Bandholtz.

Djurgården och Hagunda – från den norra allsvenskan – tog klivet upp i högsta serien via kvalspel i förra månaden. Djurgården som slog ut Visby med 2–1 i matcher i playoff 1, efter att Stockholmslaget vunnit den avgörande matchen i förlängningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!