Oväntade beskedet: Endre-forwarden nära att lämna

Endre kan drabbas av en oväntad och tung spelarförlust. Forwarden Agnes Plogner funderar på att lämna klubben – och flytta hem till Umeå. ”Det är givetvis tråkigt, vi vill ha henne i vårt lag”, säger Endres klubbchef Karin Wennbo.

Agnes Plogners framtid är osäker.

Agnes Plogners framtid är osäker.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2024-07-02 19:00

Med värvningar som exempelvis Emy Westergren och Milla Nordlund samt ett antal kontraktsförlängningar har Endres trupp inför den kommande säsongen sett så gott som klar och spikad ut. 

Men så tycks inte vara fallet. 

Enligt Helagotlands uppgifter finns en stor risk att 20-åriga forwarden Agnes Plogner, som var lagets tredje bäste poängplockare förra säsongen, väljer att utnyttja en klausul i sitt avtal och flytta hem till Umeå. 

Agnes Plogner vill själv inte kommentera sin framtid när vi når henne, men Endres klubbchef Karin Wennbo bekräftar uppgifterna.  

– Vi haft en kontinuerlig dialog med Agnes under våren. Det är lite saker utanför innebandyn som skapar lite hemlängtan för henne, helt enkelt. Som gör att hon tvekar att vara här en säsong till. Det är det som ligger till grund för det hela. Hon har ett 1+1-kontrakt med en möjlighet att gå tillbaka till Thorengruppen. Det är den utgången som finns i hennes kontrakt, säger Wennbo. 

Hur ser du på det att eventuellt förlora Agnes? 

– Det är givetvis tråkigt, vi vill ha henne i vårt lag. Sen måste hela människan må bra, inte bara innebandyspelaren. Det är läget som vi befinner oss i. Men det är självklart så att vi vill ha kvar Agnes. 

undefined
Agnes Plogner svarade för totalt 20 SSL-poäng förra säsongen.
undefined
Agnes Plogner kom till Endre från Thorengruppen, och nu är en flytt hem till Umeå aktuell.

Någon skarp deadline för när ett beslut måste vara taget finns inte, men Karin Wennbo säger att man önskar klarhet så snart som möjligt. 

Om det blir så att hon lämnar, kommer ni behöva rekrytera en forward? 

– Det är en sån sak som vi funderar på just nu. Det kan vara så, det kan också vara så att vi hittar ett samarbete med Älvsjö (Endres samarbetsförening). Det är lite såna avväganden som vi gör just nu, säger Karin Wennbo. 

Agnes Plogner kom till Endre inför säsongen 2022/23 och har på 49 SSL-matcher (slutspel inräknat) gjort 37 poäng (23 mål och 14 assist). 

Endres trupp

Målvakter: Frida Görtz, Lova Edwall. 

Backar: Nela Jirakova, Stina Ander, Ellen Berglund, Chiara Gredig, Emma Ekenlinde, Emy Westergren (ny). 

Forwards: Ellen Bäckstedt, Elin Roos, Milla Nordlund (ny), Anja Wyss (ny), Seraina Fitzi (ny), Moa Dynefalk, Ella Johannesson, Isabella Ström, Agnes Plogner, Erika Nilsson, Tilde Hållstam, Terese Ahlqvist.

De lämnar: Malin Lindgren (Täby), Tove Sandelin (uppehåll), Ellen Westberg (Kalmarsund), Lovisa Girfalk (Karlstad) och Anna Moberg (Visby IBK).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!