Sara Steen: "Det har varit mycket stolpe ut"

Lagkaptenen i Endre Sara Steen är inte helt nöjd med säsongsupptakten. Och hon känner att hon själv har mycket mer att ge.

Sara Steen i flygande fläng från senaste matchen hemma mot Karlstad.

Sara Steen i flygande fläng från senaste matchen hemma mot Karlstad.

Foto: Dennis Pettersson

Innebandy2019-10-12 16:10

Endre med ny tränare, Sabina Wedberg och nytt spelsystem har haft en minst sagt knackig inledning på säsongen med tre raka förluster.

Men kanske kom vändningen i fjärde seriematchen hemma mot Karlstad då man vann med 7-6.

– Jag tror att det var en stor sten som föll från mångas axlar och vi ska bara ha tålamod så sitter spelet där, säger Sara Steen.

Och hon känner att de är på rätt väg.

– Efter Nackamatchen (förlust 4-6) har vi pratat ihop oss om hur vi vill agera, den matchen hade vi dålig energi och dåligt fokus, vi var knappt där. Nu känns det bättre, säger hon.

Ett nytt spelsystem tar lite tid innan det sitter där helt fullt ut.

– För egen del tror jag på det här spelsystemet när vi får till det, men jag hoppas att vi inte blir stressade och Sabbe (Sabina Wedberg, tränare) har varit jättetydlig med att vi ska ha tålamod, säger hon.

Men det är inte bara laget som haft en tung inledning även Sara personligen känner att det inte gått som hon önskat.

Efter förra säsongen inledande fyra matcher hade hon spelat ihop tio poäng (6+4), efter den här säsongens fyra matcher har hon "bara" gjort två poäng efter två mål.

– Poängen har inte trillat in som jag önskat, jag har ändå försökt göra mitt bästa, men det har varit mycket stolpe ut, men det gäller bara att inte tänka så mycket på det, till slut lossnar det, säger hon.

Och kanske lossnar det redan på söndag när Endre möter Jönköping hemma i arenan.

Vi brukar ha tuffa matcher mot dem och de har en förstafemma som spelat väldigt länge tillsammans, de hittar varandra i sömnen. Vi slog dem på försäsongen, men vi ska inte underskatta dem, säger hon.

Igår blev det även klart att Endre har fått tre spelare uttagna till Euro Floorball Tour som spelas i Prag 18-20 oktober.

Stephanie Boberg, Ellen Bäckstedt och Sara Steen.

– Jag är väl inte jätteförvånad att jag blev uttagen, man kan säga att jag är lite förvånad på ett sätt med tanke på försäsongen, men de vet vad jag kan, säger Sara Steen.

Laget åker till Prag på torsdag 17 oktober och under fredagen startar landslagsturneringen där Sverige möter Finland, Schweiz och Tjeckien i fyrnationsturneringen.

– Under EFT ska vi jobba vidare för att sätta vårt spel så att vi är så förberedda som vi kan inför VM som avgörs 7-15 december i schweiziska Neuchatel, säger förbundskaptenen Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.

Sverige jagar sitt sjunde raka VM-guld.

Sara Steen blev återigen uttagen till landslaget tillsammans med lagkompisarna i Endre, Stephanie Boberg och Ellen Bäckstedt.
Sara Steen blev återigen uttagen till landslaget tillsammans med lagkompisarna i Endre, Stephanie Boberg och Ellen Bäckstedt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!