Sara Steen skadad tackar nej till landslaget

Endres lagkapten, Sara Steen är skadad. I senaste matchen mot Jönköping tvingades hon kliva av på slutet med en handskada.

Sara Steen är handskadad och tvingas därmed att tacka nej till landslagets turnering i Prag kommande helg.

Sara Steen är handskadad och tvingas därmed att tacka nej till landslagets turnering i Prag kommande helg.

Foto: Malin Stenström

Innebandy2019-10-16 19:15

Sara Steen, Endres lagkapten fick en smäll på handen i slutet av segermatchen mot Jönköping hemma i Ica Maxi arena i söndags och tvingades då att kliva av matchen. 

Undersökningar på Visby lasarett visar att Sara Steens ledband i handen är skadade och att hon senare i veckan ska genomföra en magnetröntgen, för att få ytterligare besked om hur pass allvarlig handskadan är.

24-åriga Steen tvingas därmed tacka nej till fyrnationsturneringen, Euro Floorball Tour som ska spelas i Prag i Tjeckien kommande helg, en turnering där Sverige genrepar inför VM i december i Schweiz.

Landslaget åker till Prag på torsdag, men nu alltså utan Sara Steen, men Endre har ytterligare två spelare i landslaget, Ellen Bäckstedt och Stephanie Boberg.

I Prag ska Sverige möta Schweiz, Finland och Tjeckien.

Sara Steen har dragits med handskador tidigare under sin karriär. Så sent som våren 2017 var hon handskadad och missade bland annat SM-slutspelet med Endre. När Täby slog ut Endre i vårens kvartsfinal, spelade hon med ett bandage runt vänsterhanden.

Sara Steen har liksom Endre haft en trög start på säsongen, hon har svarat för två poäng (2+0) på lagets fem matcher i Svenska Superligan Dam.

Endre ligger sjua i serien efter fem omgångar och har sju poäng, Endres nästa match är 28 oktober då man möter Kais Mora borta.

– När Sara Steen förväntas vara tillbaka i spel är för tidigt att svara på, skriver Endre på sociala medier.

GA-sporten har försökt nå Sara Steen för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!