Storvreta var som väntat överlägsna

Stora starka Storvreta hade som väntat inga bekymmer att vifta undan Visby IBK på hemmaplan. De regerande mästarnas segersiffror hemma i Uppsala skrevs till 15–3.

Kasper Broby stod för två assist i brakförlusten mot Storvreta.

Innebandy2019-10-24 21:24

Det blev en smakstart för Visby när bollen spelades upp längs vänsterkanten, till Kasper Broby som i sin tur fann framstötande backen Mattias Jansson cetralt. Direktskottet satt distinkt bakom Storvretas vikarierande burväktare, 17-åringen Emil Lindblom.

Så långt inget spel med guldkant från hemmalaget Storvreta, men Visby kom inte att få behålla sin ledning någon längre stund.

Kvitteringen kom via Robin Nilsberth som från högersidan hittade bortre hörnet efter 7.44.

2–1 kom när Alexander Rudd bröt en passning från Heikki Hirvisuo och serverade bollen på ett silverfat till en alldeles för fristående Niklas Winroth. Halvannan senare blev det 3–1 sedan Visby-försvaret blivit alldeles för passiva i uppställda positioner.

Storvreta hade flera ramträffar och i det närmaste monopol på bollinnehavet, men 3–1 stod sig perioden ut.

– Kul att göra mål men att det är på min moderklubb spelar inte så stor roll. Vi måste tajta till försvarsspelet, det går alldeles för mycket diagonalare genom oss till den bortre ytan, sade Mattias Jansson till SSL play i första periodpaus.

Mittenakten började sedan olyckligt för Visby IBK, den var bara minuten gammal när Storvreta fick in ett mycket billigt mål till 4–1.

Visby gjorde vad de kunde för att bita sig kvar i matchen. Via reduceringar från Tommy Bolin och Wilmer Viinamäki så hade gotlänningarna fortfarande kontakt sex minuter in i perioden med ställningen 5–3. Dock förblev inte matchen spännande särskilt länge till.

Med drygt halva matchen spelad hade hemmagiganterna gått upp till 9–3 och all nerv i matchen var som bortblåst.

I tredje perioden kunde Storvreta glida ifrån ytterligare till 15–3.

Redan på lördag väntar Falun borta för Visby IBK.

MATCHFAKTA

SSL HERR

Storvreta 15

Visby IBK 3

(3–1, 6–2, 6–0)

Period 1: 0–1 (5.34) Mattias Jansson  (Broby), 1–1 (7.44) R. Nilsberth (Rudd), 2–1 (12.46) N. Winroth (Rudd), 3–1 (14.36) E. Helmrich (Sundstedt).

Period 2: 4–1 (0.59) J. Pettersson (Gustafsson), 4–2 (3.06) Tommy Bolin (Broby), 5–2 (3.23) Helmrich (Gustafsson), 5–3 (5.54) Wilmer Viinamäki (F. Nilsson), 6–3 (7.57) H. Stenberg (Ahren), 7–3 (8.45) J. Pettersson (Gustafsson), 8–3 (11.54) J. Pettersson (Helmrich), 9–3 (12.22) A. Sjögren (Rudd).

Period 3: 10–3 (1.00) Sjögren (Rudd), 11–3 (2.42) Pettersson (Ahren), 12–3 (3.30) A. Janois ( Winroth), 13–3 (7.42) Ahren (Nilsberth), 14–3 (17.07) Nilsberth (Rudd), 15–3 (18.29) Pettersson (Helmrich).

Skott: 40–18