Sundsvall straffas – efter hånen mot Visby IBK-spelare

Det sista kvalmötet kantades av bråk – och Visby IBK-spelare hånades. Nu straffas Sundsvall FBC av innebandyförbundet. ”Sammantaget finner TU att det inträffade är oacceptabelt och påvisar en tydlig brist i Sundsvall FBC:s ordnings- och arrangemangsansvar vid den aktuella matchen”, skriver förbundets tävlingsutskott i ett beslut.

Det var heta känslor efter slutsignalen mellan Visby IBK och Sundsvall

Det var heta känslor efter slutsignalen mellan Visby IBK och Sundsvall

Foto: Kalle Forssell

Innebandy2024-04-10 12:10

Det var laddat och heta känslor i SSL-kvalet när Visby IBK och Sundsvall FBC drabbade samman, och efteråt kunde Helagotland berätta om flera incidenter i samband med den sista matchen uppe i norr. 

– Det är ett så bedrövligt arrangemang på hela stället. Det är folk som springer i korridorer och omklädningsrum och filmar oss i periodpaus och allt möjligt, sa IBK:s Hugo Lindberg bland annat.

undefined
Nu straffas Sundsvall på grund av brister i arrangemanget.

Ja, bland annat filmades och hånades spelare ur Visby IBK i samband med en periodpaus, ett klipp som fick stor spridning på sociala medier, och händelsen rapporterades till innebandyförbundet

Det hela skedde utanför Visby IBK:s omklädningsrum, ett utrymme där exempelvis supportrar inte får vistas. 

– Det upprepades vid ett flertal tillfällen under och efter matchen. Vi känner inte att vi blev hörda av arrangören, vi fick ingen hjälp med det, sa Visby IBK:s tränare och klubbchef Joakim Bandholtz

– Det är så klart ingenting som vi står bakom. Vi kan bara beklaga och jag tycker att det är jättetråkigt. Tyvärr är sporthallen som den är. På den sida Visby hade omklädningsrum är det en öppen passage hela vägen bort till badhuset och den rår vi inte över, men samtidigt, med facit i hand, hade vi kunnat ha publikvärdar och folk ute där. Det kommer vi att ha i framtiden, så klart. Vi lär oss tyvärr, sa Sundsvall sportchef Stefan Hammarstedt.

Nu har Svenska innebandyförbundets tävlingsutskott (TU) utrett ärendet, och väljer att bestraffa Sundsvall FBC med böter på 7500 kronor. 

I beslutet skriver TU att man efter matchen "fått in en rapport om anmärkningsvärda förhållanden från matchens domare samt domarcoach och Visby IBK". TU skriver också att "två anhängare till Sundsvall FBC vid upprepade tillfällen (i andra periodpausen samt efter matchen) befunnit sig i nära anslutning till Visby IBK:s omklädningsrum och därvid hånat spelare och ledare från Visby IBK"

I sitt yttrande ber Sundsvall om ursäkt och menar att klubben vidtagit åtgärder för att händelserna inte ska upprepas. Vidare säger klubben att de två personerna är identifierade och inte välkomna på matcher kommande säsong. 

”Sammantaget finner TU att det inträffade är oacceptabelt och påvisar en tydlig brist i Sundsvall FBC:s ordnings- och arrangemangsansvar vid den aktuella matchen. TU ser särskilt allvarligt på händelserna då de skedde vid upprepade tillfällen såväl i andra periodpausen som efter matchen. TU anser inte att några ursäktande omständigheter föreligger och förutsätter att Sundsvall FBC vidtar nödvändiga åtgärder för att detta inte ska upprepas framledes. Föreningen måste även säkerställa att inga obehöriga befinner sig inom det avgränsade området i anslutning till de båda lagens spelarbås”, skriver tävlingsutskottet i beslutet

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!