Två Endrespelare uttagna till VM

På måndagen släppte förbundskapten Åsa Karlsson sin trupp till VM i Schweiz 7–15 november. Sara Steen och Stephanie Boberg får båda chansen.

VM-truppen är uttagen och två Endrespelare får chansen.

VM-truppen är uttagen och två Endrespelare får chansen.

Foto: Per Wiklund

Innebandy2019-11-11 11:01

När Åsa "Kotten" Karlsson under måndagen offentliggjorde sin trupp fanns två Endrespelare med och det var de med störst erfarenhet av landslaget: Sara Steen och Stephanie Boberg.

Så här kommenterar förbundskaptenen Steen och Boberg.
– Sara är en spelare som är stark med bollen och lättanpassad i vårt spel. Hon är lätt att spela med och kan användas med alla spelartyper. En duellspelare som är grym på de små ytorna, snabb och rapp i tanken och väldigt målfarlig.
– Stephanie är en offensiv back där hennes skytte är det som sticker ut mest. Hon har ett grymt avslut som vi vill att hon använder och skjuter hon inte själv kan det komma en läcker passning eftersom hon har en så bra blick för spelet. Det är en spelare som är nyfiken och hela tiden vill utvecklas. Hon har ett driv som få andra.
Ellen Bäckstedt som varit med på de senaste samlingarna får dock inte följa med till Schweiz.

– Vi har hittat rätt i truppen och utvecklat saker sedan det senaste mästerskapet. Vi känner mer trygghet i spelet och vi har spelare som kan avgöra finaler. Många vill bli matchvinnare. Mixen av spelare i vårt lag kommer bli avgörande, säger förbundskapten Åsa Karlsson i ett pressmeddelande.

Sverige har sex raka VM-guld och är favorit även i år trots att Finland pressat laget hela vägen de senaste mästerskapen.

– För vår del handlar det om att vinna VM-guld, vi går in med den pressen från början. Men att vi har vunnit sex raka guld minskar knappast den pressen. Alla ögon kommer att vara på oss och alla förväntar sig att vi ska vinna snyggt och stort. Men vi kände på Euro Floorball Tour i oktober att det kommer bli jättetufft att gå hela vägen, vilket vi har vetat hela tiden. Folk utifrån räknar med att vi kommer spela hem det enkelt, men så kommer det inte bli, säger Åsa Karlsson.

VM-finalen spelas den 15 april.

VM-truppen

Alexandra Durling, Täby, Amanda Hill, Kais Mora. Myra Aggestål, Iksu*, Stephanie Boberg, Endre, Lisa Carlsson, Täby, Cornelia Fjellstedt, Iksu, Alice Granstedt, Kloten-Dietlikon (Schweiz), Moa Gustafsson, Kais Mora, Johanna Hultgren, Kais Mora, Sofia Joelsson, Iksu, Amanda Johansson Delgado, Iksu, Isabell Krantz, Pixbo, Klara Molin, Sirius, Ellen Rasmussen, Malmö, Iza Rydfjäll, Kloten-Dietlikon, Sara Steen, Endre, Ida Sundberg, Pixbo, Moa Tschöp, Täby, Emelie Wibron, Iksu, Anna Wijk, Kais Mora.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!