Uddamålsförlust för Endre i hemmapremiären

Endre förlorade hemmapremiären i Superligan dam mot Pixbo. Förlustsiffrorna blev 4-5.

Ellen Bäckstedt gjorde två av Endres mål.

Innebandy2019-09-29 17:49

Endre fick inkassera säsongens första förlust under ordinarie speltid när man i hemmapremiären i Superligan Dam föll med 4-5 mot Pixbo igår.

– Jag är jävligt förbannad, det är aldrig kul att förlora matcher, säger Sabina Wedberg, tränare i Endre.

Endre hade underläge med 2-5 när det återstod knappa sex minuter, då tog man en timeout och plockade ut målvakten i ett försök att närma sig och det var nära, Ellen Bäckstedt satte både 3-5 och 4-5, då återstod det 1,5 minuter, men man kom inte närmare än så.

– Det är svårt att glädjas över målen idag, säger en besviken Ellen Bäckstedt.

Redan efter 33 sekunder satt 0-1, men knappa fem minuter senare hade Endre en gyllene chans att kvittera.

Ellen Bäckstedt blev fälld och det blev straff till Endre som Stephanie Boberg tog hand om, men Pixbos målvakt Lara Heini räddade.

Pixbo kunde sen även utöka till 2-0, sen började Endres maskineri att komma igång alltmer och duon Wilma Johansson och Ellen Bäckstedt såg till att Endre kunde reducera.

Tre minuter senare var det 2-2, ett snyggt anfall som avslutades med att Moa Svanström serverade Anna Moberg bollen.

Det var fördel Endre i inledningen av andra perioden och de hade en hel del chanser.

– Första tio i andra har vi bra tryck och borde göre tre- fyra kassar, Pixbo tar vara på sina chanser, säger Ellen Bäckstedt.

I stället var det gästerna som fick utdelning, Mia Karjalainen satte ett skott rätt upp i Thea Ekholds högra kryss.

Efter målet blev alla lite försiktigare ingen vågade riktigt anfalla utan lagen stod  med sin 2-1-2-uppställning och väntade på motståndarens nästa drag.

I sista perioden som slutade 2-2 hade Pixbo en betryggande 5-2-ledning och man kunde hålla ut trots att Endre kom så nära som 4-5.

– I slutet hade vi inte så mycket att förlora, då var det bara att köra på även om det inte räckte den här gången, säger Sabina.

Matchfakta

Superligan Dam

Endre-Pixbo 4-5 (2-2, 0-1, 2-2)

Första perioden: 0-1 (0.33) Denisa Ratajova (Mia Karjalainen), 0-2 (9.10) Emmelie Södergren (Andrea Envall), 1-2 (10.36) Wilma Johansson (Ellen Bäckstedt), 2-2 (13.58) Anna Moberg (Moa Svanström).

Skott: 6-9.

Andra perioden: 2-3 (8.32) Mia Karjalainen (Linne a Wilhelmsson).

Skott: 4-4.

Tredje perioden: 2-4 (3.51) Denisa Ratajova (Mia Karjalainen),  2-5 (13.33) Klara Loneberg (Moa Andersson), 3-5 (17.43) Ellen Bäckstedt, 4-5 (18.30) Ellen Bäckstedt.

Skott: 6-9. Totalt: 21-18.