"Vi är otroligt revanschsugna"

GT-sporten tog hjälp av Endres Isabella Ström för att intervjua Endres Frida Görtz inför söndagens hemmamatch mot jumbon Warberg.

Frida Görtz, målvakt i Endre.

Frida Görtz, målvakt i Endre.

Foto: Emil Karlsson

Innebandy2019-11-15 20:19

Efter en oönskat händelserik vecka med huvudtränaren Sabina Wedbergs sjukskrivning tar formsvaga Endre i helgen emot tabelljumbon Warberg, en god möjlighet att hitta vinnarspåret igen. Målvakten Frida Görtz, ny för säsongen, sköter denna vecka klubbens konton i sociala medier tillsammans med forwarden Isabella Ström. GT-sporten tog tillfället i akt att låta Ström intervjua Görtz. 

Hur har första tiden på Gotland varit, Frida? 

– Den har varit bra för mig på ett personligt plan, utamanande och utvecklande. Innebandymässigt har det inte varit enligt någons förväntningar egentligen, men vi har gott om ytterligare kapacitet, säger Frida Görtz.

En kapacitet som vi får se på söndag?

– Precis, på söndag så smäller det och spärrarna släpper.

Vad är nyckeln till vinst mot Warberg?

– Vi är otroligt revanschsugna, efter Malmö senast (förlust 7–9) känner vi att det blir lite av en nystart. 

Är det därför lägligt med hemmamatch mot jumbon Warberg?

– Jag tror absolut att det kan vara skönt att det är en match mot ett lag som ligger under oss och att det är en match vi ska vinna. Men oavsett motstånd så hade vi haft samma känsla av revanschlust. Vi måste tro på det vi gör. 

Frida Görtz delar målvaktssysslan i Endre med den norska landslagsmålvakten Thea Ekholt.

Hur fungerar samarbetet er emellan?

– Jag tycker att det fungerar jättebra. Thea sitter inne på mer rutin än vad jag gör, med SSL och norska landslaget. Det är mycket jag ser och vill lära mig av henne. Det ger mig ett lugn, och vi har en bra konkurrenssituation i och med att vi har väldigt olika spelstilar, säger Frida Görtz. 

Isabella Ström.
Isabella Ström.
Karta: ICA Maxi Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!