"Vi förlorar på våra egna misstag"

Endre fick en bra start mot Iksu, men sedan var det Kauppi för hela slanten och Endre föll till slut med 6–10.

Sara Steen gjorde två mål och en assist, men hade svårt att glädjas när matchen förlorades med 6-10.

Innebandy2019-11-04 21:56

Endre IF har svårt att få till det. På måndagskvällen kom säsongens fjärde förlust när stjärnfyllda Iksu gästade Ica Maxi Arena.

– Vi förlorar på våra egna misstag så det blir till att åka hem och se om matchen och vad man kan rätta till, säger lagkapten Sara Steen.

Efter senaste snytingen, 2–7 mot Kais Mora, hade Endretränaren Sabina Wedberg möblerat om rejält i formationerna.

– Den här matchen är ändå ett steg i rätt riktning och det känns tråkigt att säga det efter varje match. Men vi är bättre i dag än mot Mora, säger Steen.

Endre inledde piggt mot Iksu och fick också 1–0 när Stina Ander hittade Wilma Johansson på bortre stolpen.
När sedan målvakten Frida Görtz stoppade ett friläge från måltjuven Sofia Joelsson växte hemmalaget.

Sedan har Iksu en spets som inget annat lag och då särskilt supersystrarna Oona och Veera Kauppi som i går visade sitt fulla register. Veera Kauppi visade vägen när hon efter 10,59 vände bort Stephanie Boberg och serverade syrran Ouna öppet mål med en läcker diagonalpass.

Endre svarade upp när Sara Steen rakade in en retur på ett hårt skott från Stina Ander som Lovisa Hedin inte kunde styra åt sidan. Tvillingarna Kauppi svarade med fyra mål inom loppet av fyra minuter och 2–5 på resultattavlan efter första perioden.

– Vi måste framför allt visa en bättre attityd och våga hålla i bollen. Just nu är vi livrädda därute, sade Endretränaren Sabina Wedberg besviket i SSL play.

Lite bättre blev det och man lyckades till viss del bromsa upp Kauppisystrarna, men då klev det äldre gardet med Emelie Wibron och Sofia Joelsson fram.

Riktigt nära poäng var Endre inte.

Endres nya förstafemma med Stina Ander och Moa Svanström och med Sara Steen, Anna Moberg och Wilma Johansson framför såg intressant ut och stod för fem av hemmalagets sex mål.

– Det kan nog bli bra, vi har bara tränat två gånger, säger Sara Steen som blev tvåmålsskytt och därmed fördubblade sin målskörd för säsongen.

Men med 6–10 på jumbotronen var det förstås svårt att glädjas.

– Det spelar ingen roll hur många mål vi gör när vi inte vinner matchen, suckar hon.

I nästa omgång väntar Malmö FBC på bortaplan.

Matchfakta

ENDRE IF 6

IKSU 10

(2–5, 3–3, 12)

Första perioden: 1–0 (3.09) W.Johansson (Ander). 1–1 (10.59) O.Kauppi (V.Kauppi). 2–1 (12.36) S.Steen (Ander). 2–2 (14.28) O.Kauppi (Viström). 2–3 (15.49) V.Kauppi (Fjellstedt). 2–4 (16.25) O.Kauppi (Fjellstedt). 2–5 (18.36) V.Kauppi (Fjellstedt). Andra perioden: 2–6 (9.25) E.Wibron (Kulczycka). 3–6 (12.04) S.Steen (Moberg). 4–6 (14.41) S.Boberg (Gabrielsson). 4–7 (15.16) O.Kauppi. 4–8 (18.02) S.Joelsson (Wibron). 5–8 (18.40) W.Johansson. Tredje perioden: 6–8 (12.42) W.Johansson (Steen). 6–9 (15.30) S.Joelsson (Wibron). 6–10 (19.49) M.Viström. Publik: 621 (Ica Maxi Arena).

Endre tappade matchen redan i första periodens andra del där Iksu gjorde fyra raka mål.