Visby fick inkassera tredje raka förlusten

Visby IBK var med en bit in i tredje perioden i bortamatchen mot Helsingborg i SSL. Men fick till slut se sig besegrat med 7-4.

Patrik Jansson och lagkaptenen Jesper Eliasson kan bara konstatera att det blev en ny förlust i SSL.

Innebandy2019-10-16 21:21

Visby IBK lyckades inte ta säsongens andra seger i SSL när man ställdes mot Helsingborg på bortaplan igår.

Men man var inte långt borta från att kunna knipa någon poäng, men Helsingborg hade ett litet för stort försprång målmässigt efter den första perioden.

– Vi förlorar matchen i första perioden, en period som vi inte är med, sen jobbar vi oss in mer och mer i matchen, säger Daniel Gonzales-Palm.

Visby IBK fick underläge med 1-4 redan efter första perioden, men det var små marginaler som avgjorde och med lite flyt så hade Visby kunnat haft några kassar till.

Helsingborgs skyttekung Linus Nordgren presenterade sig direkt med att göra både 1-0 och 2-0, då hade det gått dryga fem minuter av matchen.

Men Visby replikerade direkt efter 10 sekunder så satte Jesper Eliasson 1-2.

Visby hade sen ett gyllene läge till kvittering när man fick straff som Wilmer Viinamäki tog hand om, men Helsingborgs målvakt räddade.

Helsingborg fick sen ett billigt mål till 3-1, Joel von Reis skickade iväg ett skott från halva planen som försmädligt letade sig in bakom IBK:s keeper Rasmus Ekström.

Det blev även 4-1 innan periodpausen.

– Vi gör inte riktigt så som vi vill och slarvar lite för mycket och de får in några lätta bollar. Vi behöver bli lite snabbare på dem och inte ge dem så mycket tid, säger Jesper Elliasson till SSL-play efter första perioden.

Andra perioden var betydligt bättre från Visbys sida, en period man vann med 1-0 efter mål av Wilmer Viinamäki, hans första den här säsongen och Visby hade bud på fler.

– Vi gör en usel period, säger Linus Nordgren, Helsingborg.

I IBK var man lite mer nöjda.

– Sista perioden blir vår, säger Hassan Hajo.

Men så blev det inte, Visby var ändå så nära som 3-4 en bit in i perioden, men släppte sen in 3-5 i pp, sen lyckades man inte komma närmare utan föll med 4-7.

Matchfakta

Svenska Superligan

Helsingborg-Visby IBK 7-4

(4-1, 0-1, 3-2)

Första perioden: 1-0 (2.23) Linus Nordgren, 2-0 (5.17) Linus Nordgren, 2-1 (5.27) Jesper Eliasson (Wilmer Viinamäki), 3-1 (15.23) Joel von Reis, 4-1 (18.06) Fredrik Azelius (Isac Lindblad). Skott: 9-5.

Andra perioden: 4-2 (12.44) Wilmer Viinamäki (Patrik Jansson). Skott: 5-9.

Tredje perioden: 4-3 (10.13) Albin Lundell (Tommy Bolin), 5-3 (12.50) PP Gustav Svensson, 6-3 (17.46) Arvid Friberg, 7-3 (19.34) Oliver Johansson. Skott: 10-9. Totalt: 24-23.