Visby IBK blev utspelat av Warberg

Visby IBK fick en rejäl snyting i hemmamatchen mot Warberg i SSL. Warberg vann med 11-4.

Warberg spelade hårt och resolut mot ett Visby IBK som var väldigt blekt.

Innebandy2019-10-10 21:26

Warberg kom från tre förluster i ligan där man förlorat mot Växjö 4-6, Pixbo 2-8 och Höllviken 3-6. Nu var man på jakt efter den första poängen i årets liga.

För Visby IBK så tog man säsongens första seger förra helgen då man slog Höllviken borta och det var nog många som hoppats på att segersviten skulle bli längre än en match.

Så blev det inte, Warberg var överlägsna i nästan allt.

Warberg gick fram till 7-0 och hade 11-1 i sista perioden innan Visby vaknade och kunde snygga till siffrorna till 4-11.

– Det är fruktansvärt surt, vi gjorde en dålig första period och vi bjuder på alldeles för enkla kontringar, säger Jesper Eliasson, lagkapten i Visby IBK.

Warberg började också bäst där man fick ha mycket boll och Visby IBK väntade på att få kontra, men ett individuellt misstag av Filip Nilsson i uppspelsfasen bäddade i stället för en Warbergkontring som betydde 1-0 genom Mattias Kongstad.

IBK hade också några lägen, men inga riktigt heta chanser och man förlorade första perioden med 0-2.

I andra perioden var det Warberg för hela slanten, de spelade ut hemmalaget efter noter och Visby IBK-spelarna fick jaga boll mest hela tiden.

Warbergspelarna var effektiva och rörde sig runt planen hela tiden och det gick bara drygt en minut i andra perioden när 4-0 kom, en pass från Joel Birgersson där Simon Nilsson mötte på volley och pangade in fyran, en riktig delikatess.

Sen ramlade målen in med jämna mellanrum och hemmalaget hade det oerhört svårt, Warberg vann perioden med 4-0 och hade därmed 6-0 inför sista perioden.

Anmärkningsvärt att IBK bara hade tre skott i andra perioden.

Warbergs effektivitet fortsatte även om hemmalaget kunde snygga till siffrorna på slutet.

– Vi får sörja ikväll och sen ladda för match mot Kalmarsund, säger Jesper Eliasson.

Matchfakta

Svenska Superligan

Visby IBK– Warberg 4-11

(0-2, 0-4, 4-5)

Första perioden: 0-1 (2.22) Mattias Kongstad, 0-2 (10.01) Mattias Kongstad. Skott: 6-8.

Andra perioden: 0-3 (1.06) Simon Nilsson, 0-4 Joel Birgersson, 0-5 (10.09) PP Joel Birgersson, 0-6 (16.38) Simon Svensson. Skott: 3-8.

Tredje perioden: 0-7 (0.38) Mattias Kongstad, 1-7 (1.51) Filip Nilsson, 1-8 (3.18) Joel Birgersson, 1-9 (6.56) Anton Birgersson, 1-10 (9.46) Mattias Kongstad, 1-11 (11.45) straff Filip Erheden, 2-11 (14.09) Kasper Broby (Hassan Hajo), 3-11 (15.07) Markus Jovic (Vilmer Wiinamäki), 4-11 (18.23) Markus Jovic (Tommy Bolin). Skott: 14-6. Totalt: 23-22.

Publik: 1056.

Daniel Gonzales Palm försökte, men det gick inte.