Visby IBK hängde inte med mot mästarna

Regerande mästarlaget Storvreta blev som väntat övermäktigt. Visby IBK förlorade till slut med 3-15 i Uppsala.

Patrik Jansson, Jesper Eliasson och kompani i Visby IBK fick en svettig torsdag mot regerande mästarlaget Storvreta.

Innebandy2019-10-25 07:42

Det blev 3–12 mot Pixbo i seriepremiären för en månad sedan.

Något liknande var att vänta mot mästarna i IFU arena.

Visserligen var det Visby som chocköppnade och tog ledningen, efter ett snyggt mål där Kasper Broby hittade Mattias Jansson i slottet. Sedan var det slut på det roliga.

Hemmalaget växlade upp och gjorde tre mål inom loppet av knappt sju minuter. 0–1 blev 3–1 innan den första perioden var över.

Jansson som även blev målskytt i segermatchen mot Jönköping i lördags har just Storvreta som moderklubb.

– Klart det är kul att göra mål, men att det är mot min moderklubb spelar inte så stor roll just nu, sa Mattias Jansson i den första periodpausen till SSL play och fortsatte:

– Jag måste börja använda min fart lite mer i spelet. Spelar man med så pass skickliga gubbar är det bara att kliva, sen kommer den på bladet.

Han var hyfsat nöjd med matchinledningen.

– Vi gör det okej ändå. Men det finns lite saker som vi sagt att vi ska göra, men inte gör. Framför allt så måste vi tajta till försvarsspelet. Det går för mycket diagonalare rakt igenom och den bortre ytan blir för mycket ledig. Sedan måste vi vara noggrannare med boll vid kontringarna.

Visbys skadelista är lång. Mathias Forre, Andreas Jansson, Daniel Gonzalez Palm, Filip Grapne och Daniel Gabrielsson saknades i går. Det gjorde i sin tur att Adam Kimström kallades in och gjorde sin andra match för säsongen. Nu som back bredvid Heikki Hirvisuo.

I mittenperioden rann siffrorna iväg. Det var visserligen 5–3 efter sex minuter, men hemmalaget hade gjort ytterligare fyra mål innan den andra pausen. Noterbart var att Henrik Stenbergs 6–3-mål var 29-åringens 800 poäng i SSL.

Storvreta som är obesegrat efter åtta omgångar och toppar tabellen avslutade med att göra sex mål i sista perioden. Efter förlusten ramlar Visby ner som tabelljumbo i den jämna bottenstriden.

Laget befinner sig på en  tuff resa. Redan i morgon väntar SM-tvåan Falun i Guide arena.

Matchfakta

SSL

Storvreta 15

Visby IBK 3

(3–1, 6–2, 6–0)

Period 1: 0–1 (5.35) M.Jansson (Broby), 1–1 (7.43) Sundstedt, 2–1 (12.47) Winroth, 3–1 (14.30) Emil Helmrich. Period 2: 4–1 (0.59) Pettersson, 4–2 (3.05) Bolin (Broby), 5–2 (3.22) Helmrich, 5–3 (5.54) Viinamäki (Nilsson), 6–3 (7.57) Stenberg, 7–3 (8.45) Pettersson, 8–3 (11.54) Pettersson, 9–3 (12.23) Sjögren. Period 3: 10–3 (1.00) Sjögren, 11–3 (2.43) Pettersson, 12–3 (3.30) Janols, 13–3 (7.43) Ahrén, 14–3 (17.08) Nilsberth, 15–3 (18.30) Pettersson.